Hastanede silahlı şahıs alarmı

Ankara’da yüklü miktarda alacağı olduğu hastanenin çatı katına elinde silahla çıkan bir medikal şirketinin sahibi, Başkent polisini alarma geçirdi

Hastanede silahlı şahıs alarmı
25 Temmuz 2014 Cuma 13:08 tarihinde eklendi.

Özel Harekât polisleri uzun namlulu silahlarla hastane çevresinde önlem aldı. Uzun süren ikna çabaları sonucu silahını sivil polise veren şahıs, eylemini sonlandırdı.

    Olay, sabah saatlerinde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi Akademik Yerleşkesi binasında gerçekleşti. Alınan bilgiye göre, hastanenin çatı katına çıkan eli silahlı şahıs havaya ateş açtı. Yetkililerin ihbarı üzerine olay yerine ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Çevre güvenliği alan polis ekipleri, şahsın yanına çıktı.

    Bir medikal şirketinin sahibi olduğu öğrenilen Tuncay Vural’ın hastaneden yaklaşık 1 milyon 500 bin lira alacağı olduğu ve bu nedenle çatıya çıktığı öğrenildi. Bunun üzerine itfaiye erleri, hastane bahçesine branda kurdu. Emniyet yetkilileri ise şahsı ikna etmek için çalışma başlattı. Özel Harekât polisleri de hastaneye sevk edildi. Uzun namlulu silahlarla hastaneye gelen özel harekâtçılar, çatı katında güvenlik önlemi aldı. İkna çalışmaları sırasında kendini boşluğa bırakmak isteyen şahıs, korkulu dakikaların yaşanmasına neden oldu. Yakınları ve ortakları da olayı duyar duymaz hastane bahçesine geldi.

    Tuncay Vural’ın ortağı Ali Avşar, hastaneden yüklü miktarda alacaklarının olduğunu anlattı. Yaklaşık iki buçuk yıldır hastanenin paralarını ödemediğini belirten Avşar, 18 çalışanları olduğunu ve bu çalışanların maaşlarını da ödeyemediklerini belirtti. Vural’ın evli ve 2 çocuk babası olduğunu anlatan Avşar, “Tefeciler evine gidip, tehdit etti. Evine icra gelecek. 2 arabası vardı sattı. Son çare eline silah alıp, hastanenin kapısında bekliyor. Üniversite hastanelerinin hiç biri para ödemiyor. Vatandaşımızı mağdur ediyorlar.” dedi.

    Yapılan görüşmeler sonucunda Vural, güçlükle ikna edildi. Elindeki silahı bırakan Tuncay Vural, çatıdan aşağı indirildi. Hastane yönetimiyle görüştürülen Vural, gözaltına alınarak, karakola götürüldü. 


CİHAN