Hastaneden çıktı, MHP ve CHP'yi eleştirdi

VAN'da , 'Demokratik Siyasette halkın geleceği ' konulu kentteki STK temsilcileri ve bölge milletvekillerinin katıldığı yemekte konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, milletvekilleri dokunulmazlığının kaldırılması ile ilgili AK Parti iktidarına destek veren MHP ve CHP'yi eleştirdi.

Hastaneden çıktı, MHP ve CHPyi eleştirdi
31 Mayıs 2016 Salı 00:07 tarihinde eklendi.
VAN'da , 'Demokratik Siyasette halkın geleceği ' konulu kentteki STK temsilcileri ve bölge milletvekillerinin katıldığı yemekte konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, milletvekilleri dokunulmazlığının kaldırılması ile ilgili AK Parti iktidarına destek veren MHP ve CHP'yi eleştirdi.
 
Van'ın Muradiye ilçesin'de 'Halkla buluşma ' mitingine katılmak için kente gelen ancak geçirdiği rahatsıklık nedeniyle bir süre hastanede tedavi altına alındıktan sonra akşam saatlerinde taburcu edilen HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, partisinin Edremit ilçesinde STK temsilcileri ile biraraya geldi. DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, DTK Eş Genel Başkanları Hatip Dicle, Leyla Güven, HDK Eş Genel Başkanı Gulistan Koçyiğit , Van Milletvekilleri Lezgin Botan, Adem Geveri, Bedia Özgökçe ile Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya ile kentteki STK'ların katıldığı yemekte konuşan Yüksekdağ, rahatsızlığı nedeniyle kendisine geçmiş olsun dileklerinde bulunan Van halkına teşekkür ettiğini belirterek şöyle konuştu:
 
"Bu memlekette, bu ülkede ne yazik ki, demokratik siyaset süreklilik kazanamıyor. Demokratik siyasetin gelişmesini hazmedemeyen ve buna her koşulda engel olmaya dönük bir siyasi iktidar var karşımızda. AKP saray iktidarı, 7 Haziran seçimlerinden sonra demokratik siyaseti ortadan kaldırmak için ülkede sistematik bir kaos yaratmaya çalışıyor. HDP dört bileşeniyle birlikte bizlere dayatılan bu çözümsüzlüğe ve dayatmaya karşı gerçek ve güçlük bir seçenek ortaya çıkardı. 7 Haziran'ın hemen arkasında savaş ve darbe süreci başladı. Gerçeğin ne olduğunu biliyoruz ve her fırsatta da bu gerçeği ifade ediyoruz. 7 Haziran'dan sonra başlatılan bu savaş politikası saray iktidarının beklediği, istediği, hatta bir siyasi tehdide dönüştürdüğü, başkanlık ve tek adam, tek parti iktidarını kuramamış olmasındandı. Tek adam ve tek parti rejimini 7 Haziran'da kuramayanlar, demokrasi zafereni kazananlara yöneldiler. Yani bizlere yöneldiler."
 
Belediyelerin nasıl bir saldırı altında olduğunu çok iyi bildiklerini de belirten Yüksekdağ, "Onlarca Belediye eş başkanı ve meclis üyeleri tutuklu. Onlarcasına haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklama kararı çıkarılmış durumda ve şu an her şeye rağmen hizmet etmkte ısrar eden Belediyeler tehdit altında. Sürekli müfettişlerin, kolluk güçlerinin baskısı altında belediyelere bir kayyum atama uygulamasıyla karşı karşıyayız" dedi.
 
Milletvekilliği dokunulmazlığı ile ilgili CHP ve MHP'ye de yüklenen Yüksekdağ, "Bugün mecliste dokunulmazlıkları kaldıran, buna cevaz veren ve imza atan partilere artık bir siyasi parti demek mümkün değildir. Artık onlar Erdoğan'ın meclisteki sarayın uzantılarına dönüşmüşlerdir. Bağımsız fikir geliştiremeye ve halkın kendilerine veridği görevi yerine getiremeyen ve bu sorumsuzluğunu yüzsüzlükle açıklamaya çalışan bir topluluğa ve saran uzantısına dönüşmüş durumdalar. Bugün Mecliste iki güç var. Birincisi Saray'ın uzantısı olan üç parti, Üçü bir aradalar diyebilirsiniz onlara artık. Bir de halkın helal oylarıyla direne direne gelen ve o koltukları hak etmiş Halkların Demokratik Partisi var. Meclis'deki siyasi tablo artık böyle dizayın edilmiştir. Onlar savaş, bizler de barışta ısrarlıyız ve bunu desteklemeliyiz. Biz kandan, savaştan,yıkım ve yalandan beslenmiyoruz" diye konuştu.