Hastanelere 'avuç içi okuma sistemi'

SGK Başkanı Fatih Acar, ''Avuç içi okuma sistemi için teknik altyapı çalışmaları tamamlandı'' dedi.

Hastanelere avuç içi okuma sistemi
02 Şubat 2012 Perşembe 11:26 tarihinde eklendi.

Fatih Acar, yaptığı açıklamada, 2008 yılından itibaren kurum olarak önemli atılımlarda bulunduklarını söyledi. Bunun sonucu olarak vatandaşların TC kimlik numaralarıyla özel hastaneler dahil istedikleri hastanelerde muayene ve tedavi olabildiklerine dikkati çeken Acar, bu uygulamadan çok memnun kalındığını bildirdi.
    
Ancak vatandaşı memnun eden bu uygulamanın bazı suistimalleri de beraberinde getirdiğini dile getiren Fatih Acar, "Bazı hastanelerimizin münferit de olsa bu uygulamayı suistimal ettiklerini tespit ettik. Vatandaşların hastaneye gitmeden gitmiş, muayene, tedavi ve tetkikleri yapılmış gibi kuruma fatura ettiklerini gördük" dedi.
    
Yaşanan bu suistimallerin önlenmesi konusunda çalışma yaptıklarını vurgulayan Fatih Acar, tüm hastanelerde "avuç içi okuma sistemi"ni uygulama kararı aldıklarını bildirdi. Özel hastanelerle yaptıkları sözleşme gereği 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren bu uygulamanın başlayacağını ifade eden Acar, kurum olarak teknik altyapı çalışmalarını bitirdiklerini, hastanelerin de 1 Temmuz'a kadar donanımlarını yapacaklarını bildirdi.
    
Avuç içi tarama sistemini anlatan Fatih Acar, "Vatandaş hastaneye gittiğinde, avuç içini cihaza okutacak. Cihaz hastayı avuç içindeki damar izlerinden tanıyacak" dedi.
    
Uygulamaya geçildiğinde hastaneye gitmeyen bir kişinin muayene edilmiş gibi gösterilemeyeceğini vurgulayan Fatih Acar, "Sistem ile hastaneye giden kişinin tespit edilmesi amaçlanıyor. Avuç içi tarama yöntemi ile bunu yapmış olacağız" diye konuştu.