Hastaneye yürüyerek gitti,engelli çıktı

ESKİŞEHİR'de astım ve KOAH hastası 52 yaşındaki Kamil Buluç, yaklaşık iki buçuk yıl önce yürüyerek gittiği hastanede yüzde 99 engelli olarak çıktı.

Hastaneye yürüyerek gitti,engelli çıktı
29 Mart 2015 Pazar 20:51 tarihinde eklendi.
Şükran Bulut, eşinin ilaçlı tomografi çekilirken solunumunun ve kalbinin durduğunu, doktorların müdahalesiyle yaşama döndürüldüğünü söyleyerek "Derman ararken dert bulduk" dedi.
 
Evli 2 çocuk babası işçi emeklisi Kamil Buluç, Yeni Bağlar Mahallesi'ndeki evlerinde yatağa bağlı olarak yaşamını sürdürüyor. 43 yaşındaki Şükran Buluç, eşinin KOAH ve astım hastası olduğunu, 7 Kasım 2012 tarihinde yürüyerek Yunus Emre Hastanesi'ne gittiğini ve hastaneden yaklaşık bir yıl sonra yatalak bir hasta olarak çıktığını söyledi. Eşinin tomografi için kendisine verilen ilaçlar nedeniyle bu duruma geldiğini öne süren Şükran Buluç şöyle konuştu:
 
"Eşim astım ve KOAH hastası. Rahatsızlanınca doktora gitti. Doktor ilaç vermiş, bir hafta sonra kontrole gel demiş. İlaçları kullandı, kontrole gitti. Doktor 'seni bir de tomografiye yollayayım' demiş. İlaçlı tomografisi çekilmek istenmiş.  İlaca karşı vücudu reaksiyon göstermiş, solunumu ve kalbi durmuş. Doktorların müdahalesiyle 60 dakika sonra geri döndürdüler. 10 ay yoğun bakımda kaldı. Hastaneye yürüyerek, sapa sağlam gitti, yüzde 99 özürlü çıktı. Tomografi ilacı enjekte edildikten 5 dakika sonra solunum ve kalbi durmuş. Gönderen doktor 'ben ilaçlı istemedim' diyor, tomografi ünitesindeki doktor ilaçlıya karar vermiş."
 
Olayın ardından sağlık Bakanlığı'na ve savcılığa şikayette bulunduklarını anlatan Şükran Buluç ancak takipsizlik kararı verildiğini söyledi. Buluç yaşanan gelişmeleri şöyle aktardı:
 
"Sağlık Bakanlığı'na şikayette bulunduk. Sağlık Bakanlığı 'konuyu savcılığa bildirdik' dedi. İl Sağlık Müdürlüğüne gidildi. Oradan takipsizlik geldi. İkinci itirazımıza da 15 ay sonra takipsizlik geldi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağım. Muhakkak sorumlular cezasını çeksin başkasının başına gelmesin. Bu yaşanan olaylardan sonra insanlar daha bilinçli davransınlar. Yani bu tomografide 'ilacın bana vurulması gerekli mi?' diye sorsunlar. Eşimin beyninde hasar var. Sapasağlam hastaneye gitti bu şekilde çıktı. Derman ararken dert bulduk."
 
Hastane yetkilileri Kamil Buluç'un iki buçuk yıl önce solunum ve kalp durması olayı yaşadığını, yapılan müdahaleyle kalbinin tekrar çalıştırıldığını, ilaçlı tomografilerin ise daha güvenilir sonuçlar vermesi nedeniyle hastalara uygulandığını belirtti.

DHA