Hatay Altınözü'nde patlama: 6 ölü!

Hatay'ın Altınözü ilçesindeki bir depoda meydana gelen patlamada 1'i Türk 6 kişi hayatını kaybetti.

Hatay Altınözünde patlama: 6 ölü!
03 Eylül 2013 Salı 17:09 tarihinde eklendi, 1.744 kez okundu.
Altınözü'nün daha önce akaryakıt kaçakçılığına sahne olan ve bir depodaki patlamada 10 kişinin öldüğü Hacıpaşa Beldesi'ne çok yakın olan Azmerin'de, Türkiye'ye geçirilmeye çalışılan hurdaların konulduğu depoda patlama oldu. Kulakları sağır eden patlamada Türkiye tarafından da şiddetli duyuldu ve yükselen dumanlar görüldü.
 
Suriye'de muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgedeki depoda meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 1 Türk ile 5 Suriyeli yaşamını yitirirken yaralananlar oldu. Patlamanın depolama ya da nakil sırasında hurda arasındaki mühimmatın infilak etmesinden kaynaklandığı anlaşıldı.
 
Türk güvenlik birimleri olayla ilgili incelemeye başladı.
 
15 YAŞINDAKİ TÜRK GENCİ ÖLDÜ
 
Suriye topraklarında meydana gelen patlamada ölen 6 kişinin arasında bulunan 15 yaşındaki Türk gencinin, patlamada ağır yaralandıktan sonra, sınırdan geçirilerek, Antakya Devlet Hastanesi'ne götürüldüğü, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadığı belirtildi.
 
Hatay Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 13.15 sıralarında Suriye sınırında meydana gelen patlamanın Altınözü ilçesi Hacıpaşa Beldesi Sarıbük Köyü Hırbe Çiftliği’ne bir kilometre mesafede meydana geldiği açıklandı. Açık adı belirtilmeyen A.Ş. adındaki Türk gencinin de öldüğü patlama ile ilgili açıklamada şu bilgiler verildi:
 
"Suriye sınırından hurda malzemeleri kaçak olarak soktuğu değerlendirilen, ilçemiz Yolağzı Köyü nüfusuna kayıtlı olan 1998 doğumlu A.Ş. isimli vatandaşımız, malzemelerin arasında bulunan patlamamış mühimmatın infilak etmesi sonucu yaralanmış, kaldırıldığı Antakya Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmiştir.

Aynı olayda 5 Suriye vatandaşının hayatını kaybettiği, hayatını kaybeden Suriyelilerin olay yerinde bulunan diğer şahıslar tarafından Suriye Devleti İdlip İline bağlı Derkuş Köyü'nde bulunan hastanenin morguna kaldırıldığı öğrenilmiştir. Olay yerinde yapılan incelemede, sınırın Suriye ve Türkiye tarafında hurda malzemelerin bulunduğu, hurda malzemelerin arasında patlamamış mühimmat parçalarının bulunduğu tespit edilmiştir. İlgili güvenlik birimi tarafından kaçak hurda malzemelerin içerisindeki patlamamış diğer mühimmat ile ilgili gerekli tedbirler alınmıştır. "

TÜRK GENÇ TOPRAĞA VERİLDİ 
 
Sınırdaki patlamada ağır yaralalanan ve Antakya Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitiren 15 yaşındaki Ahmet Şerekioğlu, Hacıpaşa Beldesine 5 kilometre uzaklıktaki Sarıbük Köyü mezarlığında, ailesinin ve köylülerin katıldığı törenle toprağa verildi.

Altınözü İlçesine bağlı Sarıbük Köyü Hırbe Çiftliği yakınlarına Ekim 2012'de de, Suriye ordusunun attığı belirtilen havan mermisi düşmüş, büyük bir gürültüyle patlayan mermiden dolayı Şerekioğlu Ailesi, patlamada büyük tedirginlik yaşamıştı.

DHA