"Hatay artık yoruldu"

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Taksim Gezi Parkı Eylemlerine destek vermek amacıyla gerçekleştirilen eylemlerin kenti yorduğunu söyledi

Hatay artık yoruldu
13 Haziran 2013 Perşembe 10:46 tarihinde eklendi.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Taksim Gezi Parkı Eylemlerine destek vermek amacıyla gerçekleştirilen eylemlerin kenti yorduğunu söyledi. Lekesiz, "Hatay yoruldu, Hataylılar yoruldu, sokakların hararetini lütfen düşürelim, sevgiyi yeniden keşfedelim." dedi.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz katıldığı TV programında son 2 haftadır kent genelinde gerçekleştirilen protesto gösterilerini değerlendirdi. Lekesiz il genelinde zaman zaman gösterilere izin verilmeme nedenini vatandaşların can ve mal güvenliklerini korumak için alındığını aktararak, "Bu kararlar vatandaşımızın burnunun bile kanamaması için alınıyor." dedi.

HATAY'DAKİ 51 GÖSTERİDE 115 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 124 KİŞİ YARALANDI
Hatay'da gerçekleştirilen Gezi Parkı eylemlerinin iyi niyetli olmayan kişi ve yapılara zemin hazırladığını kaydeden Lekesiz, " Gezi Parkı ile başlayan süreçte 51 gösteri yapıldı, 274 bin 330 vatandaş katıldı. 115 vatandaşımız gözaltına alındı ve hepsi de serbest bırakıldı. Biri yoğun bakımda olmak üzere 62 polisimiz, 62 de vatandaşımız yaralandı. Araç, konut, bina olmak üzere 227 hasar meydana geldi. Yorulan sokakları, yorulan gönülleri yeniden rahatlatalım. Tüm enerjimizi ilimizin geleceğine yönelik pozitif işlere yönlendirelim. Birbirimizi üzecek davranışlarda, sözlerde bulunmayalım. Devlete, sivil toplum örgütlerine, siyasi partilere düşen görevler var ve bunları yerine getiriyorlar ama şüphesiz vatandaşlarımıza düşen görevler de var. Sağduyulu ve serinkanlı davranırlarsa Hatay biraz nefes alır." ifadelerini kullandı.

KEŞKE DEMEMEK İÇİN CİDDİ ÖNLEMLER ALMAK ZORUNDAYIZ
Hatay'ın kritik süreçte kötü niyetliler tarafından istismar edilmemesi için bazı kararlar aldıklarını ifade eden Lekesiz şöyle konuştu, "İstanbul’da başlayan Gezi Parkı olaylarının Hatay’a yansımaları, diğer illerimize yansımasından farklı olacaktır. Hukuk devletinde bazı kurallar ve sınırlar içerisinde, meşruiyetini kaybetmeden, kamu malına zarar vermeden hak talep edilmesi esastır. Elbette ki insanlarımızın demokratik hak ve özgürlüklerini kısıtlamak amacında değiliz. Lütfen vatandaşlarımız olayı şöyle değerlendirsinler; Suriye’de taraflar arasında yaşanılan çatışmadan ilimizde tek bir kesim etkilenmiyor, diğer kesimler de etkileniyor, çünkü Hatay'da yaşayan her kesimin Suriye’de akrabaları var. Demokratik tepkiler ortaya konulurken bu durum, hemşerilerimizin karşı karşıya gelmesi gibi bir riski de maalesef beraberinde taşıyor. Nitekim bazı gösterilerde maalesef hemşerilerimiz adeta kardeşlik ikliminin bozulacağı noktalara doğru geldi. İki gün sonra ‘keşke’ dememek pişman olmamak için bu konuda idare olarak ciddi önlemler almak zorundayız. Sokakların harareti yükseldikçe istismar edilebilecek bir iklimin ve Hatay’da bir kardeş kavgası çıkarmak isteyenlerin arzu ettiği ortam varlığını devam ettiriyor. Bunlar artık demokratik hak ve özgürlük olmaktan çıkabiliyor, kötü niyetli kişi veya yapıların provokatif eylem yapabilmeleri için uygun bir zemin hazırlanmış oluyor."

SOKAKLARIN HARARETİ DÜŞÜRÜLMELİ
Eylemci grupların Uğur Mumcu Meydanı’nda bir araya geldiklerini ancak söz konusu alanda güvenlik birimlerinin bulunmadığına dikkat çeken Lekesiz, "Olası bir infial oluşturma arzusu olan kötü niyetli kişi veya yapıların böyle bir şeyin içerisinde olmayabileceğinin garantisi yok. Çünkü orada yeterli güvenlik birimlerimiz yok, bölgenin güvenilir olduğuna ilişkin bir inceleme ortamı yok. Bu olayları artık biraz sakinleştirelim. Hatay yoruldu, Hataylılar yoruldu, sokakların hararetini lütfen düşürelim, sevgiyi yeniden keşfedelim, yeniden karşılıklı oturalım sohbet edelim, zemin kaymasına izin vermeyelim. Gerçeği yansıtmayan haberlere itibar etmeyelim." ifadelerini kullandı.


CİHAN