Hatay ve Kilis'e roket düştü

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde zeytinlik alana roket düştü. Polis ve AFAD ekipleri roketin düştüğü yerde güvenlik önlemi aldı. Kilis'te ise 3 katlı bir binaya roket isabet etti.

Hatay ve Kilise roket düştü
23 Ocak 2018 Salı 17:50 tarihinde eklendi.
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde zeytinlik alana roket düştü. Polis ve AFAD ekipleri  roketin düştüğü yerde güvenlik önlemi aldı. Kilis'te ise 3 katlı bir binaya roket isabet etti. 
 
Afrin bölgesindeki terör örgütleri tarafından atılan 2 roket, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki boş araziye düştü. Bölgeye polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Roketlerin düştüğü zeytinlik alanda inceleme yapılırken olayda ölen ya da yaralanan olmadı.
 
 
 
KİLİS'E ROKET DÜŞTÜ
 
Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör örgütü PKK/YPG mevzilerinden ateşlenen 1 roket, akşam saatlerinde Kilis'te Atatürk Mahallesi Çengel Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı binaya isabet etti. Binanın çatı kısmına isabet eden roket sonrası binada yaşayan iki aile kendilerini dışarı attı. Olayda bina da hasar oluşurken, evin önünde bulunan bir otomobil ise zarar gördü. Olayın ardından bölgeye polis, 112 ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri çevre güvenliğini sağladı. Can kaybı ya da yaralının bulunmadığı patlama sonrası evinde hasar oluşan Feyziye Kılıçoğlu, gözyaşı dökerek, "Eliniz ayağınız kırılsın" diyerek teröristlere tepki gösterdi. Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara da olay yerine gelerek aileyi teselli etti.
 
1 TÜRK ASKERİ YARALANDI
 
Harekatın dördüncü gününde Azez kırsalında ayağına mühimmat düşen 1 Türk askeri de hafif şekilde yaralandı. Yaralı asker, ambulansla Öncüpınar Sınır Kapısından Kilis'e getirilerek Devlet Hastanesinde yakta tedavi edildi.
 
SEVKİYAT SÜRÜYOR
 
Kilis'ten harekatın sürdüğü Suriye'nin Afrin bölgesine araç ve personel sevkiyatı da devam ediyor. Öncüpınar Sınır Kapısından son olarak zırhlı ve uzun kollu iş makinesi ile personel taşıyıcı Azez'e gönderildi.