Hatay'da Abdullah Cömert'in ölüm nedeni kurşun değil darbe

Abdullah Cömert adlı vatandaş, başına aldığı darbeler sonucu kanlar içinde yere yığıldı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Hatayda Abdullah Cömertin ölüm nedeni kurşun değil darbe
04 Haziran 2013 Salı 13:55 tarihinde eklendi, 1.382 kez okundu.
İstanbul Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylara destek vermek amacıyla Hatay’da dün de protestolar devam etti. Armutlu Mahallesi’nde düzenlenen gösteriler sırasında 22 yaşındaki Abdullah Cömert adlı vatandaş, başına aldığı darbeler sonucu kanlar içinde yere yığıldı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 
 
VALİLİK OTOPSİ RAPORUNU BEKLEMEDİ
 
Oysa Valilik, otopsi öncesinde yaptığı açıklamada, CHP Hatay Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi de olan Abdullah Cömert'in, 'kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin açtığı ateş sonucu ağır yaralandığını ve hastanede öldüğünü' söylemişti. 
 
Bir televizyon kanalının yayınına telefonla bağlanan CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Hatay Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı başta olmak üzere yetkili birçok kurumun Cömert’in ölümünün ’Nereden geldiği belli olmayan bir kurşun’ olarak açıklandığını hatırlattı. Akgöl, "Az önce otopsi tamamlandı. Yapılan bütün tetkiklerde ölümün önden ve arkadan başa alınan darbeler sonucu olduğu görüldü. Vücutta herhangi bir kurşun izi tespit edilemedi" dedi.
 
Akgöl, Cömert’in CHP Hatay Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi olduğunu belirterek, "Bu arkadaşımız olayların yaşadığı mahallede ikamet ediyor. Dolayısıyla olaylar sırasında hayatını kaybetti" dedi. 
 
Otopsi sonuçlarının çıkmadığı saatlerde Hatay Valiliği, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti: 
 
03 Haziran 2013 Pazartesi günü saat 23.35 sıralarında ilimiz Merkez’e bağlı Armutlu Mahallesi’nde, İlimiz Belen nüfusuna kayıtlı ve Merkez İlçede Gazi Mahallesi’nde ikamet ettiği belirlenen Abdullah Cömert isimli vatandaşımız, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin açtığı ateş sonucu ağır yaralanmıştır. Yaralı vatandaşımız kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Olayla ilgili olarak Adli Makamlar tarafından geniş çaplı inceleme başlatılmıştır."
 
SON MESAJI: BU YOLDA ÖLECEĞİZ
 
Bu arada, Abdullah Cömert’in sosyal medyada, cep telefonundan son paylaştığı mesaj yürek burktu. Cep telefonundan, ölmeden 8 saat önce yolladığı mesajda yorgunluğundan söz eden Cömert, şunları yazmıştı: 
 
"3 günde sadece 5 saat uyudum. Sayısız biber gazı yedim, 3 defa ölüm tehlikesi atlattım. Ve insanlar ne diyor biliyor musunuz? "Boşver ülkeyi sen mi kurtaracaksın" Evet kurtaramasak da bu yolda öleceğiz. (O kadar yorgunum ki, 3 günde 7 tane enerji içeceği 9 tane ağrı kesici ile ayaktayım. Sesim kısık vaziyette ama gene saat 6’da alanlardayım sadece devrim için)"

DHA