Hatay'da kadına şiddet protestosu

Hatay'da Antakya Kadın Platformu, kadınlara uygulanan şiddete dikkat çekmek için eylem yaptı. Eylemde polislerle kadınlar arasında tartışma yaşandı.

Hatayda kadına şiddet protestosu
24 Kasım 2013 Pazar 18:48 tarihinde eklendi.
 
Ulus Alanı'nda toplanan platform üyesi yaklaşık 150 kişilik grup, basın açıklaması yapmak isterken polis müdahale etti. Polisin, 'Burada basın açıklaması yapmanız yasak' uyarısı üzerine kadınlarla polis arasında sert tartışmalar yaşandı.

Kadınlar daha sonra zincir oluşturup sloganlar atarak Yunus Emre Parkı'na doğru yürüdü. Burada Antakya Kadın Platformu adına bir açıklama yapan Medine Şahin, Türkiye'de her gün birkaç kadının şiddete maruz kalarak şiddet gördüğünü belirtip, "Şimdi burada dahi sesimizi duyurmak için toplanıp basın açıklaması yapmak istiyoruz, ancak polisin saldırısına maruz kalıyoruz" dedi.
 
Şahin, konuşmasının devamında şunları söyledi:
 
"Geçtiğimiz günlerde 13 Şubat tarihinde evlenme teklifini reddettiği için 11 yerinden bıçaklanarak katledilen Berna kardeşimiz ve 17 Eylül tarihinde kimliği ve nedeni belirsiz bir biçimde 7 kurşunla katledilen Sinem kardeşimiz, yaratılmak istenen erkek egemen yaşamın desteğiyle hunharca işlenen cinayetlere örnektir. Erkek dövüyor, devlet koruyor. Bu mu kadın özgürlüğü?" Basın açıklamasının ardından grup, dağıldı.

DHA