Hatay'da sınır güvenliği masaya yatırıldı

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’in başkanlığında düzenlenen toplantıda, sınırlardaki son gelişmeler değerlendirildi.

Hatayda sınır güvenliği masaya yatırıldı
30 Mayıs 2013 Perşembe 11:32 tarihinde eklendi.

Toplantıya; Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Vali Yardımcısı ve Cilvegözü Gümrük Kapısı Mülki İdare Amiri Mehmet Eriş, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ve kaymakamlar katıldı. Toplantıda konuşan Vali Lekesiz, Hatay'ın sınır komşusu Suriye’de yaşanan olumsuzluklardan dolayı Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin şehirde insani gerekçelerle geçici olarak misafir edildiğini ve gelenlerin büyük çoğunluğunun ise başka illere yönlendirildiğini aktardı.

Vali Lekesiz, "‘Komşumuzda yaşanan olumsuzluklardan kaynaklı olarak sınır hatlarımızda yoğunluklar ve bunların beraberinde getirdiği muhtelif olumsuzluklar olabiliyor. Bunlarla ilgili olarak hem Reyhanlı ilçemizde meydana gelen olumsuz hadise sonrasında yaşanılanları bir kez daha güvenlik ve mülki idare birimlerimizle değerlendirmek, bundan sonra alınması gereken tedbirlere ilişkin konuları görüşmek hem de sınır hatlarında oluşan yoğunluğun son durumu ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak, ilave alınması gereken tedbirleri değerlendirmek, bunları hayata geçirmek üzere bir aradayız." dedi. Toplantı, basına kapalı olarak devam etti.


CİHAN