"Hatay'ın nasıl etkilendiğinin farkındayız"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Suriye'de yaşanan olayların Hatay'ı nasıl etkilediğinin farkında olduklarını söyledi.

Hatayın nasıl etkilendiğinin farkındayız
02 Mart 2014 Pazar 09:51 tarihinde eklendi.

Vergi Haftası kapsamında, Hatay'ın vergi şampiyonlarına ödülleri verildi. Ödül törenine, Hatay'da bazı tesislerin temel atma törenlerine katılmak üzere gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'da katıldı.

Törende konuşan Bakan Lütfi Elvan, Türkiye'nin dünyanın en sağlam, istikrarlı ekonomilerinden birine sahip olduğunu belirtti. Türkiye'nin en büyük 500 şirketi arasında 12'sinin Hataylı şirketler olduğunu ifade eden Elvan, Hataylı ticaret erbablarının bir yılda 3,5 milyar liraya yakın vergi ödediğini dile getirdi.

Suriye'de yaşanan olayların Hatay'ı nasıl etkilediğinin farkında olduklarını da sözlerine ekleyen Elvan şöyle devam etti: "Suriye başta olmak üzere Ortadoğu ve Afrika ile çalışan firmalarımız da bu dönemde büyük sıkıntıya girdiler. Bu sıkıntıların önüne geçmek amacıyla Başbakanımız başta olmak üzere tüm hükümet olarak Ortadoğu'ya ve Afrika'ya ziyaretlerde bulunarak sıkıntıyı bir nebze de olsa azaltmak için çalışıyoruz.

Bildiğiniz gibi Türkiye ile Mısır arasında ro-ro hattı açılması için mutabakat imzaladık. Bu ro-ro seferleriyle Suriye'nin haksız uygulamalarıyla Hatay başta olmak üzere Mersin, Gaziantep gibi illerimizde lojistik sektörünün zararlarını askeri düzeye indirdik, indirmeye çalışıyoruz. Ro-ro seferlerinin tüm sorunlarımızı çözmeyeceğini biliyoruz. Ancak bu bir başlangıçtır. Sizin de desteğinizle sıkıntıları inşallah en kısa sürede aşacağız."

Ödül töreninde 2013 beyan dönemi ile Hatay'da ilk beşe giren gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleriyle, kentte en çok ihracat, yeni yatırım, yeni istihdam sağlayanlara ve meslekte 50. yılını dolduran mükelleflere plaket verildi.

Törene; Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Eski Adalet Bakanı ve Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin,Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve iş adamları katıldı.


CİHAN