Hataylı garsona idam

Hatay'dan çalışmak için Suudi Arabistan'a giden ve uyuşturucu deposunda yakalandığı iddiasıyla idam cezasına çarptırılan 29 yaşındaki Ali Ağırtaş'ın ailesi de zor durumda kaldı

06 Eylül 2009 Pazar 12:39 tarihinde eklendi.


Harbiye Beldesi'nde oturan Ali Ağırtaş, 2006'da Suudi Arabistan'ın Riyat kentine çalışmaya gitti. Burada bir lokantada garson olarak işe başlayan Ağırtaş, bir süre sonra uyuşturucu deposuna yapılan baskında yakalanarak tutuklandı. Riyat'ta yargılanan Ağırtaş, geçen yılın mayıs ayında idam cezasına çarptırıldı. Cezaevinde idam edilme korkusuyla yaşayan Ali Ağırtaş'ın Harbiye Beldesi'nde oturan babası 57 yaşındaki Ahmet ile annesi 56 yaşındaki Hindiye ile ablası 30 yaşındaki Ceylan Ağırtaş şok oldu.

Bekar olan kardeşiyle sağlıklı koşullarda haberleşemediklerini belirten Ceylan Ağırtaş, TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan'ın bir süre önce Türkiye'ye gelen Suudi Arabistan Şura Meclisi Başkanı Abdullah Bin Muhammed Bin İbrahim El Şeyh'ten, kardeşinin affedilmesini istediğini söyledi.



Bugüne kadar olumlu veya olumsuz haber alamadıklarını belirten Ağırtaş, "Kardeşim lokantada garsonluk yapmaya gitti. Uyuşturucuyla ilgisi yoktur. Suçsuz olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle kardeşimin affedilip Türkiye'ye gönderilmesini istiyoruz" dedi.

İdam cezasına itiraz edildiğini ancak, 1 yıldan bu yana gelişme olmadığını anlatan Ağırtaş, "Kardeşim dört duvar arasında ölüm korkusuyla yaşıyor. Hayatından endişe ediyoruz. Müslümanlık'ta can almak yoktur. Bu belirsizlik, onu olduğu kadar bizi de bitirdi" diye konuştu. Ağırtaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da kardeşinin kurtarılması için girişimde bulunmasını da istedi.

Hataylı berber Sabri Boğday, Suudi Arabistan'da Mısırlı bir terziyle tartıştığı sırada, `Allah ve peygambere küfür ettiği' iddiasıyla tutuklanıp yargılandığı mahkemece idam cezasına mahkum edilmiş ancak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün girişimiyle affedilmişti. Geçen ocak ayında serbest bırakılan Sabri Boğday, Hatay'ın Samandağ İlçesi'nde yaşamını sürdürüyor.

milliyet