Hatice Belgin'in ismi yaşatılacak

Bingöl'de canlı bombanın üzerine atlayarak facianın büyümesini önleyen Hatice Belgin'in geride bıraktığı 4 çocuğuna Kimse Yok mu Derneği yardım elini uzattı.

Hatice Belginin ismi yaşatılacak
04 Kasım 2011 Cuma 09:28 tarihinde eklendi, 1.768 kez okundu.

 

Çocukların bütün eğitim masrafları artık dernek tarafından karşılanacak. Eğitimleri ise Bingöl Hulusi Bey ve Elazığ Yavuz Selim kolejlerinde devam edecek. Halen hastanede yoğun bakımda bulunan 11 yaşındaki Veysel, Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne nakledilecek. Kahraman annenin adı da şehirdeki bir okuma salonuna verilecek. Dernek yöneticilerinin dün aileyi ziyaretinde duygulu anlar yaşandı. Hatice Belgin'in patlamadan yaralı kurtulan kızları, büyüyünce ne olacakları sorusuna düşünmeden cevap verdi: "Doktor olacağız. Okuyup annemizin hayalini gerçekleştireceğiz."
 
Kimse Yok mu Derneği Elazığ Şubesi Müdürü Enes Dadaşoğlu, hastaneden taburcu olan Ceylan ve Hazal kardeşleri, tedavilerinin sürdüğü anneannelerinin evinde ziyaret etti. Çocuklara özel okul müjdesi veren Dadaşoğlu, halen hastanede yoğun bakımda olan Veysel'in tedavisinin Ankara'da bulunan Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılacağını söyledi. Öte yandan anne Hatice Belgin'in adının şehirde bulunan bir okuma salonunda yaşatılacağını haber verdi. Annelerinin doktor olmalarını istediğini belirten Ceylan Belgin, "Okulumu okuyup annemin hayalini gerçekleştireceğim." dedi.
 
Özel Hulusi Bey İlköğretim Okulu Müdürü İsmet Aydın, terör mağduru çocuklara yardımcı olmayı kendilerine borç bildik larının ancak eğitimle aşılabileceğini belirten Aydın, "Ceylan, Hazal ve inşallah sağlığına kavuştuktan sonra Veysel bizim okulumuzda okuyacak. İbrahim de Bingöl'de ortaöğretim düzeyinde kolej olmadığı için eğitimine Elazığ'da bulunan Yavuz Selim Koleji'nde devam edecek. Böylesine fedakâr bir annenin çocukları her şeyin en güzeline layıktır." diye konuştu.
 
Patlama sırasında dershanede olan İbrahim ise eğitimine Elazığ'da bulunan Yavuz Selim Koleji'nde devam edecek. Eğer doktorlar Veysel'in naklini uygun görürse o da Ankara'da bulunan Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne nakledilecek. Veysel de sağlığına kavuştuktan sonra kardeşleri Ceylan ve Hazal ile birlikte Hulusi Bey Koleji'nde eğitim görecek. Bingöl'de yaşanan patlamada çocuklarını korumak için canlı bombaya müdahale eden anne Hatice Belgin hayatını kaybetmişti. Patlamada yaralanan kızları Hazal (8) ve Ceylan (13) taburcu edilirken, Veysel'in (11) hayati tehlikesi devam ediyor. Diğer kardeş 15 yaşındaki İbrahim ise olay sırasında başka bir yerdeydi.