Hatice Nergis: Güzel bir yüzüm oldu

Türkiye'nin 3. yüz nakli ameliyatını olan Hatice Nergis, ameliyattan 25 gün sonra yeni yüzüyle kameraların karşısına geçti.

Hatice Nergis: Güzel bir yüzüm oldu
11 Nisan 2012 Çarşamba 15:32 tarihinde eklendi, 1.711 kez okundu.

 

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı ekibi tarafından yüz nakli gerçekleştirilen Türkiye'nin 3. yüz nakli hastası Hatice Nergis, ilk kez kameraların karşısına geçti.
 
Hatice Nergis şunları söyledi:
 
"Şu an çok mutluyum. Heyecanlıyım. Güzel bir yüzüm oldu. Öncekinden çok daha iyiyim. Doktoruma teşekkür ediyorum. Organ bağışı yapan aileye başsağlığı diliyorum. Organları bağışladıkları için teşekkür ederim. Ben de organlarımı bağışlamak istiyorum. Organ bağışı benim hayatımı kurtardı. Ben de başkalarının hayatını kurtarmak istiyorum. İlk aynaya baktığımda şaşırdım. Bu kadar iyi olacağını beklemiyordum. Yüzümü çok beğendim. En çok burnumu beğendim. İleriki dönemlerde kendi hayatımla ilgili başkalarına örnek olabilecek bir kitap yazmak istiyorum" dedi.
 
Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Selahattin Özmen ise Hatice Nergis'in ameliyata girmeden hemen önce 'Bana bir şey olursa organlarımı bağışlamak istiyorum' dediğini hatırlattı.
 
Doktorları Hatice Nergis'in yüzündeki şişlikler indikten sonra 1-2 küçük operasyonun daha yapılacağını, yüzün orta ve daha çok üst dudak kısmının vericiye diğer kısımların da alıcıya benzeyeceğini söyledi.

Posta