Hava İş üyeleri eylem yaptı

Adliye önündeki alanda toplanan ve aralarında bazı sendika temsilcilerinin de bulunduğu Hava-İş üyesi bir grup, Büyüyen saraylarda küçülen adaleti arıyoruz ve THY işçilerine sahip çık, pilotlarını bul, grevini bitir pankartları açtı.

27 Ağustos 2013 Salı 18:40 tarihinde eklendi.
Adaletin öldüğü iddiasıyla temsili bir tabut taşıyan gruptakilerden bir kadın da, yine adaleti temsilen gözlerini bir bantla kapatıp maketten bir terazi taşıdı. Alkış ve sloganlarla THY yönetimini protesto eden grup adına bir konuşma yapan Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, THY yönetimi mahkemeler haklı bulmasına rağmen direnen 305 kişinin sesini duymamakta direniyor.

105 gündür grevdeki arkadaşlarımızın sesini duymamak için direniyor dedi. Ardından yapılan basın açıklamasında THY'na grev kırıcılığıiddiasıyla açılan ve grev kırıcı uygulamaların durdurulmasına ilişkin ihtiyati tedbir kararı verilen ancak bu karar Yargıtay tarafından bozulan davanın 10 Eylül'de 5. İş Mahkemesi'nde yeniden görüleceği belirtildi. Açıklamada, Artık 10 Eylül'de adalet istiyoruz. Haklarımızın hukuk tarafından korunduğunu ve gözetildiğini bilmek istiyoruz.

İşverenin huku dışı işlemlerinin yanına kar kalmadığını geçte olsa adaletin tecelli ettiğini görmek istiyoruz denildi. Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.
 

DHA