Hava taksisi ile ilk deneme uçuşu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit- İstanbul arasında deniz uçağı ile hava taksisi seferleri için ilk adımı attı.

Hava taksisi ile ilk deneme uçuşu
11 Ekim 2013 Cuma 18:06 tarihinde eklendi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve belediye yöneticileri, özel bir havayolu şirketine ait uçakla deneme uçuşu yaparken, bu uçakla İzmit'ten 15- 20 dakikada İstanbul Haliç'e gidilebileceği belirtildi.
 
Yönetim Kurulu Başkanlığını Kürşad Arusan'ın yaptığı Seabird Airlines firmasına ait deniz uçağıyla gerçekleştirilen ilk deneme uçuşuna Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve belediye görevlileri de katıldı. Konuyla ilgili bilgi veren Başkan İbrahim Karaosmanoğlu şunları söyledi:
 
"Bu uçaklar 20 kişiyle yolculuk yapıyor. Biz yaklaşık 1 saatlik uçuşla İzmitten kalkıp Sapanca Gölü'nden Kandıra Kerpe ile İstanbul Ağva sınırları ile köylerimizi izleyerek İzmit Körfezi'ne indik. Ortalama 240- 250 kilometre hızla gidebiliyor. Kısa mesafeli uçuşlar için ideal. İzmit körfezi zaten doğal bir liman. Ekonomik olursa yaz mevsiminde İstanbul'dan İzmit'e veya Karadeniz sahiline bu uçuşları düşünüyoruz."
 
Seabird Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Kürşad Arusan da, Kocaeli'nin deniz havacılığının öncülerinden olduğunu hatırlatarak, Bursa ve diğer örneklerde olduğu gibi Kocaeli ile İstanbul'u hava taksi taşımacılığı ile yakınlaştırmayı düşündüklerini söyledi. 

DHA