Havada sıcaklığı farklarına dikkat

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Ümit Yener, özellikle mevsim geçişlerinde yaşanan sıcaklık farklarının, kalp krizlerini tetikleyebildiğini söyledi.

Havada sıcaklığı farklarına dikkat
14 Nisan 2014 Pazartesi 14:17 tarihinde eklendi.

Bir ısınıp bir soğuyan havalar ve sıcaklık farklarına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Yener, sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredene kadar yağışlı ve sıcak havalara aldanmamasını önerdi.

Yrd. Doç. Dr. Yener, yaptığı açıklamada, "Havaların bir soğuyup bir ısındığı bu durumlar, özelikle hastalıkları tetiklemektedir. Özelikle vücut dengesini, metabolizmasını ayarlayan merkezlerin bu hava değişimleri adaptasyonlarında çok ciddi sıkıntılar olmaktadır. Özelikle geceyle gündüz arasında olan ısı, nem ve en önemlisi basınç farkı, kalp krizlerini tetiklemektedir." dedi. Bu havalarda kıyafet tercihlerinin de iyi yapılmasını gerektiğine dikkat çekerek, "Sıcak havaya aldanarak kıyafetlerde değişiklik yapılmamasını öneriyorum. İnce kıyafetler giyeceklerse bile mutlaka yanlarına bir kalın kıyafet almalarını öneriyorum ki bu havalara aldanmamaları açısından çok önemli." şeklinde konuştu. 


CİHAN