Havalar ısınıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre hava sıcaklığı mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyretmeye devam edecek.

Havalar ısınıyor
20 Nisan 2014 Pazar 13:23 tarihinde eklendi.
Yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin Doğu kesimleri ile Marmara'nın batısı ve Ege kıyılarında sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Yağışların, Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Bitlis, Bingöl, Muş, Elazığ ve Tunceli çevreleri, Siirt ve Diyarbakır'ın kuzey ilçeleri ile Erzincan'ın güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
 
Hava sıcaklığı, Türkiye genelinde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Marmara'nın güneybatısında kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esecek.
 
KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI
 
Yağışların; Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Bitlis, Bingöl, Muş, Elazığ ve Tunceli çevreleri, Siirt ve Diyarbakır'ın kuzey ilçeleri ile Erzincan'ın güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Su baskını, yıldırım, lokal dolu yağışı, kısa süreli fırtına vb.) dikkatli ve tedbirli olunması istendi. 
 
Rüzgarın Kıyı Ege, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ve Marmara'nın güneybatısında kuvvetli (30-60 km/s) esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ulaşımda aksamalar vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli olması talep edildi.
 
Bazı illerin hava sıcaklık dereceleri ise şöyle: İstanbul 20, Ankara 19, İzmir 20, Bolu 19, Adana 26, Antalya 21, Samsun ve Trabzon 16, Erzurum 14, Diyarbakır 20, Şanlıurfa ve Batman 27.