Havalimanında 'kardeşlik' köprüsü

Somali’den eğitim yaşantılarını anlatmak için Türkiye’ye gelen 18 öğrenci, akranları tarafından karşılandı.

Havalimanında kardeşlik köprüsü
19 Temmuz 2013 Cuma 20:01 tarihinde eklendi.

Atatürk Havalimanı'nda Somalili çocuklara sarılan Türk öğrenciler, konuklarına güller verdi.

Fatih Vakfı Somalilerin eğitim yaşamlarını Türkiye’de göstermeleri için 18 Somalili öğrenciyi İstanbul’a davet etti. Atatürk Havalimanı’nda öğrenciler tarafından bayraklarla karşılanan Somalililere güller verildi. Çocuklar Somali’den gelen akranlarına sarıldı.

Fatih Vakfı Eğitim Koordinatörü Halit Şirin, Türk halkının sadece Somali’deki açlığını sefaletini gördüğünü fakat orada bir yaşam olduğunu söyledi. Vakıf olarak bu yaşam biçimini Türk halkına göstermek istediklerini kaydeden Şirin, “Somalilerin yaşantısını, eğitimini öne çıkarmak istiyoruz.

Çocuklar 15 gün boyunca burada misafirimiz olacak. Televizyonlara çıkaracağız, Somalilerin eğitim yaşantısını anlatacağız. Çocuklar 15 gün boyunca Somali’deki 'loh' adını verdikleri tahtalarla yaptıkları eğitimi birebir burada yapacaklar. Kendi eğitimlerini Fatih Camisi’nin avlusunda yapacaklar.” dedi.

Türk öğrencilerden Oğuzhan Ökten, Somalili çocukların kendileri için yazdığı mektubu okudu. Ökten, “Bugün Türkiye topraklarına ayak basmanın gururunu yaşıyoruz. Biz kardeş olmanın anlamını sizinle öğrendik. Öyle sevdik ki sizleri, babalarımız kız kardeşlerimizin ismini ‘İstanbul’ koyuyor. Zamanın ve mekanın ötesinde bir kardeşlik bizimkisi. Bugün bu kardeşlik bir kere daha pekişiyor.” dedi.


CİHAN