Havalimanında 'vücut' gösterisi

Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu sporcuları Moğolistan’da yapılacak Dünya Gençler Vücut Geliştirme Şampiyonası’na katılmak üzere yola çıktı.

Havalimanında vücut gösterisi
23 Ekim 2013 Çarşamba 20:42 tarihinde eklendi, 5.152 kez okundu.

Atatürk Havalimanı'nda mini bir gösteri yapan sporcular, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceklerini, madalyalarla dönmeyi hedeflediklerini söyledi.

Moğolistan’da yapılacak Dünya Gençler Vücut Geliştirme Şampiyonası’na katılmak üzere Türkiye’den 25 kişilik kafile yola çıktı. Atatürk Havalimanı’nda vücutlarını sergileyen sporcular, madalya hedeflediklerini söyledi.

Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Hüseyin Şirin, Moğolistan'da yapılacak olan Gençler ve Masterler Dünya Şampiyonası’na katılmak üzere milli takımla birlikte yola çıkmaya hazırlandıklarını söyledi. İstiklal Marşı'nı okutup altın madalya ile gelmeyi hedeflediklerini kaydeden Şirin, federasyonun sıkıntılı günlerden kurtulması temennisinde bulundu. Kafilelerinde 4’ü kadın 16 sporcunun bulunduğunu kaydeden Şirin, en iyi sonuçla gelmeyi hedeflediklerini kaydetti.

VÜCUT GELİŞTİRMEK EMEK İSTER

‘Dinamit’ olarak bilinen doping ilacını aldıktan sonra fenalaşarak hayatını kaybeden Şahin İrencin için çok üzgün olduğunu kaydeden Şirin, “Yıllardır yönetimde görev alıyoruz. Çok yarışmalara gittik madalyalar aldık fakat böyle gündeme gelmemiştik. Kötü bir olay neticesi gündemdeyiz.

Talihsiz bir olayın federasyonumuza ve Türkiye’ye mal edilmemesi gerekiyor. Bu spor dopingle adlandırılmamak lazım. Yüzde 99’u temiz olan bir spor biri de olacaktır. Her sporda var bu. Engel olamazsınız, sporcunun evine gidemeyiz.

Gençlerimiz kısa sürede vücut yapmak istiyorlar. Ben 62 yaşındayım hala spor yapıyorum. Bu sporla sağlığımı koruyorum. Herkese tavsiye ediyorum spor yapmayı. Gençlerimiz 2-3 ayda vücut yapmak istiyor. Bu spor emek, sabır ister, düzgün beslenme gerektirir.” dedi.

Çağanur Akyol, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeye gittiğini söyledi. Akyol, “Umarım her şey güzel olur. Annem sporcu 15 yaşımdan beri yapıyorum. Annemden geldi spor sevgisi. Antrenörlerim yarışmaya girmemi önerdiler. Zaten spor yapmayı çok seviyordum kafama yattı.” diye konuştu.

Şengül Özgür ize ülkeyi en iyi şekilde temsil etmek için gittiğini aktardı. “Bayansınız, nasıl tepkiler alıyorsunuz?” şeklinde bir soru üzerine, Özgür, “Sağlıklı şekilde yapıyorum. Sonuçta güzel tepkiler alıyorum. Güzel, yağsız vücut. Her zaman şey diyorlar, 'çok güzel vücudun var.' Herhalde kıskanıyorlardır.” ifadesini kullandı.


CİHAN