"Havanda su dövmeyelim"

BBP Manavgat Belediye başkanı adayı Hacı Çayır, ilçede, 10 yıldır söylenen 'turizmi 7 aydan 12 aya çıkaracağız' sözlerinin altyapısı oluşturulmadığı için havada kaldığını iddia etti.

Havanda su dövmeyelim
13 Şubat 2014 Perşembe 19:06 tarihinde eklendi.


Hacı Çayır, parti binasında yaptığı basın açıklamasında, Manavgat'ın birinci derecede geçim kaynağının turizm olduğunu, bununda kısıtlı olduğunu söyledi.

Manavgat'ta her yıl ortalama 10 bin yatak artışının olduğu ve gelen turist sayısında önemli ölçüde bir artışın olmadığını savunan Çayır, bununda turizm gelirlerini düşürdüğünü kaydetti.

Çayır, Manavgat'ta turizmin 7 aydan 12 aya çıkarılmasında deniz,kum ve güneş turizmi üçgeni dışında da eko, botanik, golf, bisiklet sporu, futbol, kültür, sağlık, kongre ve doğa sporları turizmi yatırımlarına öncelik verilmesi gerektiğini ifade etti.

Altyapısı oluşturulmadan Manavgat'ta turizmi yılın 365 gününe yayacağım söylemlerinin havada su dökmekten öte geçemeyeceğini savunan Çayır, "Manavgat destinasyonu deniz,kum ve güneş turizmi üçgeni turizmi yatırımlarında doyuma ulaştı.

Lakin buna rağmen her yıl ortalama 10 bin yatak artışı oluyor. Yatak artışına rağmen bölgeye gelen Avrupa, Rus ve İskandinav ülke turist sayısında artış yok. Bu sebeple bölgemizde 20 Kasım-20 Nisan tarihleri arası otellerimiz kapalı oluyor. Kapanmaya bağlıda 35 bin turizm sektörü çalışanı da açıkta kalıyor. Havanda su dövmeyi bırakalım." dedi.

30 Mart mahalli seçimlerinde sandıkta yetki alması halinde Manavgat'ta turizmi 12 aya çıkarmak için golf, sağlık, kongre, spor ve bisiklet sporu yatırımlarına öncelik vereceklerini anlatan Çayır, "İspanya Mayorko'ya kışın Avrupa ülkelerinden 400 bin bisiklet tutkunu pedal çevirmeye gidiyor.

Yine aynı şekilde İtalya ve Güney Kıbrıs'a 120 bin bisiklet sporcusu kış döneminde 45 gün kalarak antrenman yapıyor. İspanya'da bisiklet sporu turizmine hizmet veren 12 konaklama tesisi var. Maalesef ülkemiz bisiklet sporuna bir A'dan Z'ye hizmet veren bir otel var. Bu üzücü vir durum. Belek golf turizminde 5 bin kişiyi istihdam ediyor. Sağlık turizminin adı var. Kongre turizminin adı var, kendi yok. " ifadesini kullandı.


CİHAN