"Havaya girmeye gerek yok"

Torku Konyaspor’un teknik direktörü Uğur Tütüneker, ikinci yarı 3 golün gelmesinin büyük bir kısmet olduğunu dile getirip, ‘Havaya girmeye gerek yok. Daha önümüzde 33 hafta var” dedi.

Havaya girmeye gerek yok
18 Ağustos 2013 Pazar 10:10 tarihinde eklendi.

enerbahçe’yi 2-0 geriye düştüğü maçta 3-2 yenerek Spor Toto Süper Lig’e galibiyetle başlayan Torku Konyaspor’un teknik direktörü Uğur Tütüneker, ikinci yarı 3 golün gelmesinin büyük bir kısmet olduğunu dile getirip, ‘Havaya girmeye gerek yok. Daha önümüzde 33 hafta var” dedi.

Tütüneker, maç sonrası yaptığı açıklamada, futbol adına çok karaktersiz bir oyun oynadıklarını dile getirerek şunları söyledi: “İlk yarı ve ikinci yarı gerçekten çok farklı geçti. İlk yarı soyunma odasında girseydiniz gerçekten çocuklar ve biz çok kötü durumdaydık. Gerçekten çok karaktersiz bir oyun oynadık. Tabiki futbol karakterinden bahsediyorum. Çocukların hepsi 10 numara karaktere sahipler ama onu sahada gösteremedik. Futbol karakterini ortaya koyamadık. Hakikaten çok kötü, korkarak oynadıklarını düşünüyorum. Bunu da zaten ifade ettim. Dolayısıyla ikinci yarı tam tersi üçüncü bölgede olmamız gerektiğini söyledik. Orda da oldular. Topa sahip olmamız lazımdı ve topa da sahip oldular. Ondan sonra tabiki 3 tane golün gelmesi bizim için büyük bir kısmet. Ben yine buradan çocukları tebrik ediyorum. Tabi bir maçla hiçbir şey bitmiyor. Daha 33 hafta var ve dolayısıyla çok iş var önümüzde. Öbür hafta Sivas ile devam edeceğiz. Hiç havaya da girmeye gerek yok. Evet biz 3 puan aldık güzel bir skor aldık. İkinci yarı özellikle çok çok iyi oynadığımızı düşünüyorum. Bundan dolayı da takımımı tebrik ediyorum. Ben ikinci yarıda sadece top bizde nasıl daha fazla kalabilir diye düşünerek iki değişiklik yaptım ve tuttu. Recep’in de girerek oyuna katkı sağlaması bizim için çok büyük bir avantaj oldu.”

ERSUN YANAL: KÖTÜ OYNADIK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal ise maç sonrası yaptığı değerlendirmede çok kötü bir oyun oynadıklarını dile getirerek futbolcuların bir an önce toparlanması gerektiğini dile getirdi. Yanal şunları söyledi: “İki farklı takım izledik bugün. Aslında bunu çok fazla irdelemenin de gereği yok. Bugün kötü oynadık. Kaybettik bunun mazereti yok. Fenerbahçe 2-0’dan 3-2 maç vermez, vermemeli. Önümüzde çok önemli bir maç var. Bir an önce onun hazırlıklarını yapmak ve önümüze bakmamız gerekiyor. Oyuncularımızın bir an önce toparlanıp önüne bakması gerekiyor. Taraftarlarımız için çok üzüldük. Biz bu değiliz. En kısa süre içerisinde toparlanıp takımımızın gerçek gücünü gösterdiği anlardaki gibi süreyi tamamlayıp sonuçları almaya başlamalıyız.”


CİHAN