Havutçu umutlu

Beşiktaş’ın hocası, Süper Final’de ellerinden geleni yapacaklarını söyledi, “Mazeret üretmeden ve korkmadan mücadele edeceğiz. Tabii ki korkmuyoruz derken, rakiplerimize de saygı duyuyoruz” dedi

Havutçu umutlu
10 Nisan 2012 Salı 09:03 tarihinde eklendi.

 

Süper Final maçları öncesinde takımı Carlos Carvalhal’dan teslim alan Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, grubun ilk maçı olan Galatasaray karşılaşması için kolları sıvadı.
 
Siyah - beyazlı teknik adam böylesine zor bir görev için kendisini yeniden takımın başına getiren yönetime teşekkür ederek, bu güveni boşa çıkarmayacağını söyledi.
 
Kura çekimleri öncesinde olduğu gibi sonrasında da futbolcularıyla toplantı yaparak bütün maçların kazanılması durumunda şampiyon bile olabileceklerini anlatan Havutçu, MİLLİYET’e yaptığı açıklamada ise “Puanlar ortada. Artık yeni bir hedef var. Bu hedefte her şey olabilir. Mazeret üretmeden ve korkmadan mücadele edeceğiz. Tabii ki korkmuyoruz derken, rakiplerimize de saygı duyuyoruz. Sahada ekip olarak elimizden geleni yapacağız. Futbolda her an her şey değişebilir. Bunun da bilincindeyiz. Süper Final’e iyi bir başlangıç yapmak en büyük hedefimiz” ifadelerini kullandı.
 
Galatasaray maçı öncesinde Almeida ve Egemen’in önemli iki eksik olduğunu da sözlerine ekleyen Tayfur Havutçu, “Mazeretlerin ardına sığınmayacağız derken bunu kastediyorum. Takım içinde onların yerlerini dolduracak alternatif oyuncularımız var. Takımın genel havası da çok iyi. Önemli olan bu havayı ilk maçta sahaya yansıtmak. Bunu da başaracağımıza inanıyorum” diye konuştu.
 
Öte yandan Süper Final maçı öncesinde BJK Ümraniye’de kırmızı alarm sirenleri çaldıran Beşiktaş  Teknik Direktörü, Süper Final maçları bitene kadar, bütün futbolcularından özel hayat başta olmak üzere, yeme ve içmeye kadar her şeylerine dikkat etmelerini istedi.
 
Sakatlar düzeldi
 
Galatasaray maçının hazırlıklarını dün yaptığı idmanla sürdüren Beşiktaş’ta, sakat futbolcuların iyileşmesi herkesi memnun etti. Bir süredir takımdan ayrı çalışan İsmail, Ernst ve Mustafa dün sabahki antrenmanda arkadaşlarına katıldı. Bu üç oyuncunun yanı sıra Simao’nun da bugün takımla birlikte antrenmanlara çıkması bekleniyor. Göğüs kaslarında zedelenme olan Cenk’in tedavisine devam edilirken, bağırsak enfeksiyonu geçiren Sidnei de idmana katılmayan bir diğer oyuncu oldu. Teknik Direktör Tayfur Havutçu yönetiminde yapılan idmana salonda kuvvet çalışmaları yaparak başlayan futbolcular daha sonra sahada taktik ve kondisyon antrenmanı gerçekleştirdi. Beşiktaşlı oyuncular günü yarım sahada yaptıkları çift kale maçla tamamladı. Havutçu uzun bir aradan sonra bugüne çift idman koydu.
 
Mendes uyarısı
 
Menajer Jorge Mendes’in Beşiktaş’ta forma giyen oyuncuları ile bir telefon görüşmesi yaparak play-off için başarılar dilediği ve kendilerini toparlamaları konusunda uyardığı öğrenildi. Mendes’in özellikle Quaresma ve Almeida’ya performanslarını üst düzeye çıkarmaları konusunda ikazlarda bulunduğu, bu maçların birçok Avrupa ülkesinde izleneceğini hatırlattığı bildirildi. Mendes’in bu oyuncular için pazar arayışı içinde olduğunu belirten Portekizli gazeteciler, Mendes’e oyuncuların satılması yönünde yönetimden talimat geldiğini ileri sürdüler.

Milliyet