Hayali 1 milyon kişiyi öldürmekmiş

Norveç'li terörist Anders Behring Breivik katliam yapacağını ve hayalinin 1 milyon kişiyi öldürmek olduğunu saldırıdan 6 saat önce duyurdu

Hayali 1 milyon kişiyi öldürmekmiş
25 Temmuz 2011 Pazartesi 09:45 tarihinde eklendi.

 

Norveç'te önce bombayla, ardından silahla büyük dehşet saçan ve 100'e yakın kişiyi öldüren 'yüzyılın canavarı' Müslüman düşmanı ve ırkçı Anders Behring Breivik, katliam yapacağını 6 saat önceden 1500 sayfalık manifestoyla duyurdu. Ancak Breivik'in nihai hedefini '1 milyon kişiyi öldürmek' olduğunu itiraf ettiği manifesto videosu, Norveç polisini harekete geçirip katliamı önlemeye yetmedi.
 
Habertürk'ün haberine göre Norveç'te, hükümet binasına bombalı saldırı düzenleyen ve Utoya Adası'ndaki gençlik kampında büyük bir katliam gerçekleştiren 32 yaşındaki Anders Behring Breivik'in, eylemden 6 saat önce Youtube'da katliamı yapacağına dair işaretler verdiği ortaya çıktı.
 
"A European Declaration of Independence-2083" (Avrupa Bağımsızlık Deklarasyonu-2083) adlı 1500 sayfalık manifestoyu Youtube'da yayınlayan Breivik, adeta kendi kendini ele vermiş. Ancak bu gönderinin polis ve istihbaratçılar tarafından dikkate alınmaması, katliamın gerçekleşmesiyle sonuçlandı. Kampta 90 dakika boyunca gençleri katleden Breivik'e geç müdahale edilmesi de tartışma konusu oldu. Brevik, 12 dakika süren videosunda, muhafazakârlardan "kahramanlığı kucaklamalarını" istiyor.
 
TÜRKİYE'YE DÜŞMAN
 
Videodaki bir çizimde Türkiye, AB bayrağı üzerinde "Truva atı" olarak gösteriliyor. AB bayrağı üzerinde, kırmızı renkli ve ay yıldızlı bir at bulunuyor Saldırgan bu bölümde de, Türkiye'nin AB üyeliğine karşı olduğunu söylüyor. Aynı videonun bir bölümünde siyah şeriat bayrağı üzerine BBC yazılmış. Ancak BBCnin C'si, Türk bayrağı şeklinde çizilmiş.
 
Breivik gezdiği ülkeler arasında nefretle söz ettiği Türkiye'ye de yer vermiş. Terörün kitleleri uyandırma aracı olduğunu ve îkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük canavar olarak nitelendirilmeyi beklediğini söyleyen
 
İKİ YILDA PLANLADI
 
Babası 1995'ten beri oğlu ile konuşmadığını, neyi planladığına dair de hiçbir fikrinin olmadığını söylerken Breivik'in katliamı, 2009 sonbaharından bu yana planladığı ortaya çıktı. Breivik, mayısta bir çiftlik kiralayarak Oslo'daki patlamada kullandığı bombayı burada yapmaya başlamış. Breivik 13 Haziran'da yaptığı patlatma denemesinde başarılı olmuş.
 
TEŞEKKÜR BEKLİYOR
 
Şu an yaptığı şeyden dolayı Avrupalıların yüzde 95'inin kendisinden nefret edeceğini söyleyen Breivik, belli bir zaman geçtikten sonra kendisine teşekkür edileceğine inanıyormuş.