Hayalleri yıkan açıklama

Adebayor'un, Almanya haklarını elinde bulunduran FIFA menajeri Ahmet Düdük, Eurosport'a açıklamalarda bulundu.

Hayalleri yıkan açıklama
27 Temmuz 2013 Cumartesi 19:43 tarihinde eklendi.
Beşiktaş'ın bir süredir kadrosuna katmaya çalıştığı Adebayor'un, Almanya haklarını elinde bulunduran FIFA menajeri Ahmet Düdük, Eurosport'a açıklamalarda bulundu. FIFA menajeri Ahmet Düdük, Beşiktaş'ın Adebayor ile ilgilendiğini doğrularken, Togolu golcünün ilk yılki maliyetinin 13 milyon euro bulabileceğini belirtti. Tottenham'ın istediği 8 milyon euro bonsevisin yanı sıra Adebayor'un da 5 milyon euro bulan bir ücret talep ettiğini dile getirdi.
 
Avrupa'dan teklifler geliyor 
Beşiktaş, Adebayor transferini bitirmek isterken Tottenham'da gözden çıkardığı oyuncu için bonservis fiyatını bellirledi. Togolu oyuncu için 8 milyon euro isteyen İngiliz ekibi, ödeme için de garanti talep etti. Beşiktaş ise hem bonservis fiyatını düşürmek hem de ödeme planını uzun vadeye yaymanın planlarını yapıyor. Yıldız oyuncu Adebayor ise Beşiktaş'tan 5 milyon euro istedi. Oyuncunun Almanya haklarnı elinde bulunduran Ahmet Düdük ise hem İngiltere hem de Almanya'dan Adebayor'a çok sayıda teklif geldiğini söyledi. Ancak şu an kesinleşen bir transfer olmadığını da sözlerine ekledi.
 
Adebayor Almeida'ya bağlı 
Siyah beyazlılar, Almeida'nın vereceği karara göre Adebayor transferine şekil vermeyi planlıyor. Portekizli golcüye gelebilecek teklifleri bekleyen, diğer yandan da Adebayor ile ilgili girişimlerini sürdüren Beşiktaş, fona ödenecek olan 2,5 milyon eurodan da kurtulmak istiyor. Fona her ne şartla olursa olsun 2,5 milyon avro, Almeida'ya da oynarsa yaklaşık 4 milyon euro ödeyecek olan siyah-beyazlılar 6.5 milyon euroyu bulan maliyetten kurtulmanın peşinde. Bu yüzden Adebayor'a yönelen siyah beyazlılar, Portekizli'den gelecek haberden sonra girişimlerini daha hızlandıracak. 9 milyon euroluk bonservis bedeli biçilen Almeida, satılırsa kulüp kasasına 6,5 milyon euro bırakacak.
 
(Eurosport)