"Hayallerimden biri gerçekleşiyor"

Teknik direktör Akçay, camianın bu tür maçlara alışık olduğunu vurgulayarak, Camiamız her zaman bu liglerin içerisinde yarışan bir takım olmuştur.

Hayallerimden biri gerçekleşiyor
17 Temmuz 2013 Çarşamba 22:42 tarihinde eklendi.
Her zaman hedefleri büyük olan bir camiayız. Yarın da öyle bir müsabaka oynayacağız. Bizim için son derece önemli bir maç. Su üstünde yürümemiz gerekiyorsa su üstünde yürüyecek ve bu maçı kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağız.

Çok çalışacağız ve taktiri Allah'a bırakacağız. Umarım müsabakanın sonucu camiamız için yeni bir heyecanın ve yolculuğun başlangıcı olur. Rakibimize çok saygıyla bakıyoruz. Çok saygı duyduğumuz bir rakip. Genç, dinamik koşan mücadele eden bir takım.

Rakip takımı iyi analiz ettiğimizi düşünüyoruz. Kendi olumlu taraflarımızı sahaya yansıtmak birinci önceliğimiz olacak. Ancak rakibi de her zaman dikkate alacağız ve birinci dakikadan son dakikaya kadar gözleyeceğiz. Umarım bizler ve camiamız için önemli sonuçlar alırız diye konuştu.
 
İNŞALLAH YARIN AKŞAM SÜRPRİZLE KARŞILAŞMAYIZ
 
Akçay, rakibin tüm özelliklerini analiz ettiklerini de ifade ederek, 'Rakibimizin özellikle savunma zaafları olduğunu düşünüyoruz. Ancak biz Derry City takımını genel anlamda ele aldığımızda hızlı oynamanın bize avantaj sağlayacağını düşünüyoruz.

Bu yönde de çalışmalarımızı sürdürdük. Umarım düşündüğümüz gibi gerçekleştiririz. Aksi niyet bazen belli oranda önemli avantaj sağlar. Bizde oyuncularımıza bu müsabakadan önce rakibimizi anlatırken, mücadele eden, birinci dakikadan son dakikaya kadar direnç gösteren bir takım olarak anlattık.

Bunun da oyuncularımızda belli düzeyde aksi niyet yaratarak, onları müsabaka boyunca tetikte tutacaktır diye düşünüyorum. Her zaman sürprizler futbolun içerisinde var, bu futbolun gerçeklerinden biridir. Umarım biz yarın akşam bununla karşılaşmayız' dedi.
 
'YARIN AKŞAMKİ MAÇ ÖNCESİ HALA İKİ MEVKİDE OYNATACAĞIM OYUNCULARDA EMİN DEĞİLİM'
 
Akçay, yarın akşam oynatacağı 11'e henüz karar vermediğini de ifade ederek, 'Sürprizler her zaman beklenebilir. Trabzonspor'un futbolcularının gerçek bir potansiyelleri var. Her maçın kendine has stratejisi olabilir. Bu çok sayıda oyuncunun devre dışı veya içeride olmasına sirayet etmez diye düşünüyorum. Bende yarına kadar bir iki mevkide hala emin olmadığımı söyleyebilirim.

Birbirine çok yakın oyuncularım var. Onların hangisinin Trabzonspor'un ihtiyaçlarına ve galibiyetine daha yakın tavır içerisinde olacağı ile ilgili bir kıyas yapmaya çalışıyorum. Onun moral ve motivasyonunu değerlendirmeye çalışıyorum. Kadrom yarının sürprizi olsun' şeklinde konuştu.
 
'BU BİR KULÜP STRATEJİSİDİR'
 
Cech ve Emerson'u 22 kişilik Derry City maçı kadrosuna almamasıyla ilgili de konuşan Akçay, 'Bu bir stratejidir, kulüp stratejisidir. Bazı davranışların sonuçlarını bugünden tahmin edebilirsiniz ama açıklamak zorunda olmadığınız tavırlar olarak devam ettirirsiniz. Bunlar kulüp menfaatlerini gerektiren davranışlar da olabilir. Takımın o anki maçının sonucunu da etkileyecek davranışlar olabilir.

Basın tabi ki yorumlar yapacaktır. Ancak çoğu zaman bu eylemler sizin yorumlarınızla uyuşmayabilir. Belki onların devre dışı kalmasıyla ilgili sizin yorumlarınız ile bizim düşüncelerimizi örtüşmeyecektir. Ama bu bir strateji sonucudur ve bunda kulüp ile takım menfaati önceliklidir ifadesini kullandı.
 
'ŞU ANDA ÇOCUĞUM OLMUŞ GİBİ ÇOK DEĞERLİ BİR AN YAŞIYORUM'
 
Akçay, bir gazetecinin, '20 yıl sonra A takımda görev alıyorsunuz, yarın ilk defa Avni Aker'e çıkacaksınız, neler hissediyorsunuz' şeklindeki sorusuna, 'İnsan hayatında doğumlar oluyor, evleniyorsunuz, çocuklarınız oluyor. Şu anda çocuğum olmuş gibi çok değerli bir an yaşıyorum. Hayallerimden biri, bir diğeri de Barcelona veya Real Madrid ile final oynamak. Ama bu çok güzel bir duygu. Siz soruyu sorunca vücudumda da bazı değişiklikler oldu ama hoş bir durum oluştu. Çok mutluyum' yanıtını verdi.
 
ZEKİ 'TRABZONSPOR BENİM İÇİN ONURLU BİR KAVGA DEMEK'
 
Polonyalı futbolcu Adrian ise ilk maçlarının kendileri açısından çok önemli olduğunu belirterek, 'O yüzden bizim açımızdan çok önemli bir maç. Ben bu maçı galibiyetle sonuçlandıracağımızı ve avantajlı skorla ikinci maça gideceğimizi düşünüyorum' dedi.

Zeki Yavru da takım olarak her şeyin bilincinde olduklarını vurgulayarak, 'Bizim için çok önemli bir maç. Nasıl başlarsak öyle gider. Yarınki maçtan, rövanşta oynayacağımız ikinci maç öncesi avantajlı bir skorla ayrılıp, turu geçeceğimizi düşünüyorum. Trabzonspor benim için onurlu bir kavga demek.

Trabzonspor için gerekirse gözyaşı, gerekirse sahada kan, hepsini veriyoruz. Ne gerekirse yapıyoruz. Bu sezon benim için çok önemli. En iyi şekilde Trabzonspor formasını terletip kendi adıma yukarılara doğru zorlamanın vakti geldi' dedi.

DHA