Hayat hikayesine 3 milyon dolar

Pakistanlı çocuk aktivist Malala başından geçenleri bir kitapta anlatacak. ‘Benim adım Malala’ isimli kitabın yayın hakları 3 milyon dolara satıldı.

Hayat hikayesine 3 milyon dolar
28 Mart 2013 Perşembe 12:49 tarihinde eklendi.

 

Pakistan'da okuldan eve döndüğü sırada Taliban militanları tarafından başından yaralanan ve sonrasında verdiği yaşam mücadelesini kazanan 15 yaşındaki Malala Yusufzay’ın hayat hikayesi kitap oluyor.
 
Kendi kaleme aldığı kitapta Malala, ülkesinde kız çocuklarının okuması için yürüttüğü kampanyayı, bu sebeple Taliban’ın hedefi haline gelişini ve vuruluşunu anlatıyor.
 
İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre, ‘Benim adım Malala’ isimli kitap, İngiltere’de ‘Weidenfeld & Nicolson’; dünyada ise ‘Little, Brown and Company’ yayın evleri tarafından sonbaharda yayımlanacak.
 
Kitabın, yayınevlerine 3 milyon dolar gibi yüksek bir fiyattan satıldığı belirtiliyor.
 
Basın açıklamasında Malala, ‘Bu yalnızca benim hikayem değil, eğitim alamayan 61 milyon çocuğun hikayesi... Umarım kitap tüm dünyada ulaşabildiği kadar çok insana ulaşır ve bazı çocukların eğitime ulaşmasının ne kadar zor olduğu konusunda farkındalık yaratır’ dedi.
 
Taliban’ın saldırından ağır yaralı kurtulan Malala, barışcıl protestonun simge ismi haline gelmişti.
 
Malala, Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmiş, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon ise çocuk aktivistin vurulduğu günün ertesi olan 10 Kasım’ı ‘Malala günü’ ilan etmişti.

NTV