Hayat kurtaran fuhuş operasyonu

Merkez üssü Van’ın Tabanlı Köyü olan 7.2 büyüklüğündeki deprem öncesi, Erciş ilçesinde yapılan “Madonna 1” adlı fuhuş operasyonunun 40 kişinin hayatını kurtardığı ortaya çıktı.

Hayat kurtaran fuhuş operasyonu
05 Aralık 2011 Pazartesi 07:54 tarihinde eklendi, 1.438 kez okundu.

Van Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro ekipleri, fuhuş yapıldığı gerekçesiyle Erciş İlçesi’nde bulunan bir oteli izlemeye aldı.

7 aylık teknik takibin ardından, 7.2’lik depremden 2 gün önce otele operasyon düzenlendi. “Madonna-1” adı verilen operasyonda otelde bulunan Azeri, Gürcü ve Rus uyrkulu 16 kadın, 16 müşteri, aracılık yapan 6 kişi ile 2 otel yetkilisi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 40 kişi ilk depremin meydana geldiği 23 Ekim günü ise adliyeye çıkarılmak üzere araca bindirildi.

Şüpheliler, bindirildikleri araçla gözaltına alınıdıkları otelin önünden geçerken 7.2 büyüklüğündeki deprem meydana geldi. Fuhuş operasyonunun gerçekleştiği otel gözaltına alınanların gözleri önünde yerle bir oldu. Göl kenarında bulunan otelin enkazından 9 kişinin cesedi çıkartıldı. Polis tarafından gözaltına alınan 40 kişi ise enkaz altında kalmaktan kurtuldu. Gözaltına alındıkları için ölümden kurtulan yabancı uyruklu kadınların, ağlayarak polise teşekkür ettiği belirtildi.


Milliyet