Hayat kurtarmaya gitti, canından oldu

AKSARAY'da kontrolden çıkan otomobilin takla atması sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı. Kaza yerine gelen ve yaralıları taşımak için ambulanstan sedye çıkartan sağlık görevlisi Nevzat Eke de, yolcu otobüsünün çarpması sonucu öldü.

Hayat kurtarmaya gitti, canından oldu
25 Eylül 2016 Pazar 12:00 tarihinde eklendi.
AKSARAY'da kontrolden çıkan otomobilin takla atması sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı. Kaza yerine gelen ve yaralıları taşımak için ambulanstan sedye çıkartan sağlık görevlisi Nevzat Eke de, yolcu otobüsünün çarpması sonucu öldü. Kazada yolcu otobüsünde bulunan 3 kişi yaralandı. 2 kazada yaralanan 5 kişi ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
 
Kaza, bugün saat 08.00 sıralarında Aksaray- Konya karayolunun 44'üncü kilometresinde meydana geldi. 22 yaşındaki  Mustafa  Yıldız yönetimindeki 58 BB 405 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu şarampole çıkarak takla attı. Kazayı gören yoldan geçen sürücüler de polis ve sağlık görevlilerine haber verdi. Kazada, otomobil sürücüsü Mustafa Yıldız ve yanında bulunan 22 yaşındaki Zekeriye Turan yaralandı, 26 yaşındaki Muhammet Çoban da olay yerinde öldü.
 
AMBULANSTAN SEDYE ALMAK İSTERKEN CANINDAN OLDU 
 
Kaza yerine kısa sürede gelen sağlık görevlileri, ambulansı yolun karşısındaki emniyet şeridine park etti. Sağlık görevlilerinden biri yaralılara müdahale ederken, sağlık görevlisi 35 yaşındaki Nevzat Eke de, yaralıları taşımak için park halindeki ambulanstan sedye çıkartmak istedi. Bu sırada 33 yaşındaki  Sedat Ali Can yönetimindeki 65 NT 411 plakalı otobüs, Eke ile park halindeki ambulansa arkadan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle ambulansta kazayı görüp yolun kenarında duran 35 yaşındaki Kemal Şanlı yönetimindeki 46 PL 992 plakalı TIR'a çarptı. Kazada ambulans hurda yığınına dönerken, yaralıların yaşamlarını kurtarmak için koşuşturan sağlık görevlisi Eke, mesai arkadaşlarını tüm müdahalesine rağmen kaza yerinde öldü. Otobüste bulunan yolculardan 61 yaşındaki Ahmet Sürer, 17 yaşındaki Kader Öneller ve 32 yaşındaki Erkan Korkmaz yaralandı. İki kazada yaralanan 5 kişi, başka ambulanslarla Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 
 
Otobüs şoförü Kemal Şanlı gözaltına alındı. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.