Hayatı film oldu

2012'de üçüncü Dünya Şampiyonluğu'nu kazanarak erişilmesi güç bir başarıya imza atan Red Bull Sporcusu Kenan Sofuoğlu'nun hayatı film oldu

Hayatı film oldu
18 Nisan 2013 Perşembe 10:00 tarihinde eklendi.

Yarıştığı Supersport klasmanında 3 kez Dünya Şampiyonu olan Red Bull Sporcusu Kenan Sofuoğlu’nun hayatını konu alan ’54’ filminin galası yapıldı. Cinemaximum İstinye Park’ta gerçekleştirilen ve çok sayıda davetlinin katıldığı gecede, 19.45’te ve 20.30’da iki gösterim düzenlendi. Belgesel film türünde yapılan 26 dakikalık çalışma Sofuoğlu hakkında bugüne kadar bilinmeyen noktaları aydınlatıyor. Sofuoğlu’nun gündelik yaşamına ve hayat hikayesine yer verilen çalışmada Kenan Sofuoğlu şampiyonluğa gidilen yolda nelere karşı mücadele vermek zorunda olduğunu anlatıyor.

 
Sevdiklerini kaybettiğinde bile mücadelesine devam eden Sofuoğlu, "Hayat hikayemi bu şekilde bir belgesel haline getirme fikrine sıcak bakmamın tek bir nedeni vardı. Benden sonra gelecek olan kuşaklar ilham vermek. Ben elimden geldiği kadarıyla genç sporculara yardımcı oluyorum. Bunun için Akyazı’da dünya standartlarında bir pist yaptım. Bizim antrenman yerimiz yoktu. Çok zorlanırdık. Onlar antrenman yapabilsin, benden de başarılı olsunlar istedim.
 
Ama sadece antrenmanla olmuyor. Sporcuların zihinsel antrenmana da ihtiyacı var. O da motivasyon. Ben de zor zamanlarımda bile nasıl motive olduğumu, sonucunda neler elde ettiğimi göstermek istedim. Red Bull’dan gelen belgesel fikri bu yüzden çok hoşuma gitti. Zaten Red Bull ile geleceğin yıldızlarını yetiştirdiğimiz için bu filmin önemli olduğunu düşünüyorum. Günün birinde yerimi onlara bırakacağım" diyerek projenin yapılma sebebini açıkladı.
 
Red bull Media House yapımcılığında Spark Film Collective produksiyon şirketi ile gerçekleştirilen Kenan Sofuoğlu’nun hayatı belgeselinin yönetmeni Cengiz Yıldız ise, "Kenan benim çok ilgimi çeken bir isimdi. Bu proje bana geldiğinde kendimi şanslı hissettim. Hem ele alınması maharet gerektiren bir iş, hem de bir sürü insana ilham olacak özel bir çalışma. 
 
Ön hazırlık döneminden sonra 5 günümüzü çekimlere ayırdık. Kenan’ın hikayesini anlatırken acı olayları da göstermemiz gerekiyordu. Hayat bu! Ama burada dengeli bir perspektif sunmamız önem taşıyordu. Kenan’ın olaylara bakışını olduğu gibi koruduk ve yansıttık. Ailesi ve Akyazı Kenan için çok önemli. Bu iki öğeyi filmin dolgu malzemesi değil, hammaddesi yaptık. İzleyenlerin üstüne düşüneceği bir hayat" diye konuştu.

DHA