Hayatı komada mı geçecek?

Doktorlar, Michael Schumacher'in hayatının geri kalan bölümünü komada geçirmesinden endişe ediyor

Hayatı komada mı geçecek?
16 Ocak 2014 Perşembe 16:43 tarihinde eklendi.
29 Aralık'ta geçirdiği kayak kazasının ardından Fransa'daki hastanede 18 gündür suni komada tutulan efsane pilot, Grenoble'deki üniversite hastanesi ekibi tarafından tedavi ediliyor.
 
Bild gazetesi, Schumacher'in sağlık durumunda bir değişiklik olmadığını ve doktorların şu an, kendisini uyandırmaya yönelik bir planın bulunmadığını yazdı.
 
Alman Focus dergisi, uzmanlara göre, normal şartlarda suni komaya sokulan hastaların, bir veya iki hafta sonra uyandırıldığını ifade etti.
 
Dergiye konuşan Alman beyin cerrahı Andreas Zieger, "Çeşitli komplikasyonlar olabilir. Ancak bunlar üzerinde yorum yapmamak lazım. Nihayetinde ölüm ve yaşamdan bahsediyoruz. Koma hali, teorik olarak hayat boyunca devam edebilir. Bu insan beynine zarar vermez" dedi.
 
Prof. Zieger ayrıca, "Beyindeki tahribat, insan vücudunda oluşabilecek en karmaşık yaralanmalar arasında yer alıyor. Kişinin ne kadar komada kalacağı veya oluşabilecek muhtemel komplikasyonlara yönelik tahminler, nadiren doğru çıkar" diye konuştu.
 
Nöroloji uzmanı Prof. Gereon Fink ise, koma süresinin uzatılmasının, beyindeki tahribatın boyutuna işaret ettiğini belirterek, "Beyindeki tahribat çok ciddiyse, hastanın tıbbi olarak suni koma süresi de uzatılır" dedi.