Hayatını yatalak kardeşine adadı

Bayburt'ta yaşayan işçi emeklisi Ramis Kelleci, 35 yıldır yatağa bağımlı kardeşinin bakımını eksiksiz yerine getirmeye çalışıyor.

Hayatını yatalak kardeşine adadı
29 Kasım 2015 Pazar 12:59 tarihinde eklendi.
BAYBURT (AA) - Bayburt'ta yaşayan işçi emeklisi 50 yaşındaki Ramis Kelleci, 35 yıldır yatağa bağımlı halde yaşamını sürdüren kardeşinin bakımını eksiksiz yerine getirerek ona kol kanat geriyor.
 
Zahit Mahallesi Kurtderesi Sokağı'nda hastalığı nedeniyle yatağa bağımlı olan kardeşi Nazir Kelleci (45) ile yaşayan Ramis Kelleci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşinin 10 yaşına kadar hiçbir sağlık sorununun olmadığını, yaşadığı bir korkunun ardından önce yürüme yetisini ardından da konuşma yetisini kaybettiğini belirtti.
 
Kardeşinin 35 yıldır yatalak olduğunu ve bakımını bir yıl öncesine kadar annesi ile yaptığını anlatan Kelleci, "Kardeşimin bakımını annemle yapıyorduk. Annem 1 yıl önce vefat etti. Annem vefat ettikten sonra kardeşimin her hizmetini görmek benim boynumun borcu. Ölünceye kadar kardeşimi kimseye muhtaç etmeyip ben bakacağım" dedi.
 
Gün içerisinde kardeşi ile yaşadığı Zahit Mahallesi'ndeki evden ayrılarak işe ve eşi ile çocuklarının bulunduğu diğer eve de gittiğini ifade eden Kelleci, "Günlük 5-6 sefer gidip geliyorum kardeşime bakmak için. Bugüne kadar kalbini kırmadım, sürekli yüzüne güldüm. İstediğini yaptım, yapmaya devam edeceğim" diye konuştu.