Haydarpaşa da Adli Tıp mağduru

28 Kasım'da yanan Haydarpaşa garı için açılan soruşturma Adli Tıp’a takıldı

Haydarpaşa da Adli Tıp mağduru
19 Ocak 2011 Çarşamba 08:24 tarihinde eklendi.

 

Tarihi Haydarpaşa Garı’nın tamiratı sırasında 28 Kasım 2010 tarihinde çatıda çıkan yangınla ilgili soruşturma Adli Tıp Kurumu ve üniversitelere takıldı.
 
Savcılığın, soruşturmanın seri ilerlemesi için bilirkişilere tanıdığı 1 aylık süre, numune raporlarının bilirkişilere ulaşamaması nedeniyle henüz başlayamadı.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporda yangının elektrik tesisatında meydana gelen kısa devreden kaynaklandığı belirtilirken, savcılık olay yerinden alınan numunelerin 5 parçasını Adli Tıp Kurumu Kimya Dairesi’ne, 3 parçasını da İTÜ’ye gönderdi.
 
Numunelerin analizleriyle ilgili rapor isteyen Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Selahattin Aydoğdu, gelecek bu raporlar doğrultusunda yangının çıkış nedenine karar verecek olan bilirkişilere de bir aylık süre verecek. Ancak bu süre numune raporlarının savcılığa ulaşmaması nedeniyle başlayamadı.
 
Adli Tıp Kurumu’ndaki yoğunluk nedeniyle numune raporlarının gelmemesi üzerine savcılığın, kuruma, tekit (ihtar) yazısı yazdığı da öğrenildi. 

Vatan Gazetesi