Haydi 3 dönemlikler Meclis'e !

Başbakan Ahmet Davutoğlu G-20 zirvesinde konuştu. Davutoğlu AK Parti'de 3 dönem kuralıyla ilgili olarak, "Bütün arkadaşların aday olabileceği bir çerçeve hazırladık. Herkes adaylık başvurusunda bulunabilecek." dedi.

Haydi 3 dönemlikler Meclise !
04 Eylül 2015 Cuma 14:35 tarihinde eklendi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu G-20 zirvesinde konuştu. Davutoğlu AK Parti'de 3 dönem kuralıyla ilgili olarak, "Bütün arkadaşların aday olabileceği bir çerçeve hazırladık. Herkes adaylık başvurusunda bulunabilecek." dedi. Davutoğlu ayrıca Bodrum'da yaşanan mülteci dramı ve Suriyeli 3 yaşındaki minik Aylan'ın boğularak ölmesinden sonra, "Acısını hissetmemek mümkün değil. Bunun sorumlusu kimdir? Kayıtsız kalan uluslararası toplumlar da sorumludur." diye konuştu.
 
İşte Davutoğlu'nun gündeme açıklamalarından önemli satırbaşları;
 
"G-20 öncesi son hazırlık yapılıyor.
 
Bugünlerde yaşanan göç olayları da ekonomi için de önemli bir olgu.
 
Biz bunu dört yıldır yaşıyoruz. Suriye'de, Irak'tan iki milyona yakın mülteci geldi. Bu zülmün durması için yaptıklarımıza sessiz kalanlar, ümitlerini kaybetmiş insanlar için bölge kuralım dediğimizde duymazdan gelenler şimdi tepki veriyorlar, çağrılarımıza kulak tıkadılar.
 
Hepimizin gözyaşını durduran Aylan'ın o cansız bedeni aslında son uyarı niteliğinde. Aylan'ın babasıyla konuştum telefonda. Acısını hissetmemek mümkün değil. Bunun sorumlusu kimdir?
 
Kayıtsız kalan uluslararası toplumlar da sorumludur. Mültecilere neden kapılarınızı açtınız diye soranlar şimdi vicdanın sesi olamazlar. Suriyelileri sivrisinek gibi görenler kapı açmamıza karşı çıkanlar, şimdi köşelerinde hayasızca yazılarca üzerimize atmaya çalışıyorlar.
 
Sözün bittiği yer buraya kadar, elimizden geleni yaptık, yapacağız kayıtsız kalmayacağız ve böyle tarihe geçeceğiz. G20’de bunu gündemin bir parçası yapacağız.
 
Aksi takdirde bilinsin ki herkes aynı kaderi paylaşacak, ümit ederim ki çağrılara artık daha çok kulak verilir.
 
SEÇİM GÜVENLİĞİ TARTIŞMASI
Türkiye daha önce çok zor şartlarda seçim gerçekleştirmiştir. Terör Türkiye’yi hiçbir zaman rahat içinde seçim yapılamayacak kadar tehdit altında tuttu. Hem terörler mücadele edecek hem de seçim gerçekleştirecek güce sahiptir. Evet tek başına bir hükümet yok ama icraat hükümetidir. Mısırla ilgili alım fiyatını da açıkladık, hayırlı uğurlu olsun. Seçimi de en güvenli şartlarda gerçekleştirmeye hazırız. Üzerinde titizlikle çalışıyoruz. Terörle mücadeleye de devam edeceğiz.
 
Belli köylerde, az nüfuslu yerlerde terör örgütünün baskı yaptığı yerler var. Seçim güvenliği uygun şartlarda olsun diye öneriler sundum ama olmadı. Dün de gördünüz yıkıcı muhalefet 3 parti nasıl olduğunu gösterdi. Yemin edilmesini engelleyerek kriz çıkarmaya çalışıyor.
 
Ak Parti’yi köşeye sıkıştırmak amacıyla kriz çıkarırlarsa seçim güvenliği o zaman risk alır. Bu yasaları değiştirmek için özellikler teklifte bulundum. Barajı aşağı çekelim dedi yanaşmadılar, seçim güvenliğine en çok tehdidi yapanlardır. 3 parti yıkıcı muhalefet yapıyor. Bu seçim mutlaka yapılacaktır.
 
HDP Başkanı da de demiş seçim yapılamaz diye, seçim yapılacak kurallar içimde gerçekleştirilecektir.
 
AK PARTİ’DE 3 DÖNEM KURALI
Seçimler öncesinden kongre yapma kararı aldık, cesur bir karardı açıkçası...
AK Parti ailesine duyduğum güvenin neticesidir.
Partimizin tüzüğünde bulunan 3 dönem kuralı inceleniyor.
Bu çerçevede neler yapılacabileceğini ele aldık.
Bütün arkadaşların aday olabileceği bir çerçeve hazırladık.
Herkes adaylık başvurusunda bulunabilecek.
Herkes potansiyel adayımızdır.
Bu arkadaşlarımızın hepsi AK Parti davasını omuzlamış arkadaşlar.
Bütün arkadaşlar eşittir.
 
ESKİ MİSİL KONSOLOSU ÖZTÜRK YILMAZ’IN CHP’DEN ADAYLIĞI
Herkesin aday olma hakkı var. Geçmişte benim memurum olarak çalışmış, şimdi devletin memuru olarak tabii.  Demokratik bir ülke herkes siyasete girme kararı alabilir, tabii belirli çerçeveleri vardır.