Hayırseverlerden eğitime önemli katkı

Gaziantep'te, ‘Bir tuğla da sen de koy’ ve ‘Bir okul bin gelecek’ kampanyalarına destek aralıksız sürüyor.

27 Aralık 2013 Cuma 17:21 tarihinde eklendi.

Gaziantepli hayırseverler eğitim öğretim faaliyetlerine bağış yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda 1 okulun yapımı ve bağış karşılığı 2 okulun isim hakkı değişikliği için protokol imzalandı.

Okulların yapımına ve isim değişikliğine ilişkin protokol imza töreni Gaziantep Valiliği'nde yapıldı. Programa; Gaziantep Valisi Erdal Ata, hayırseverler Cevdet Akınal ve Olcak Külah, Ayakkabıcılar Odası Başkanı İbrahim Buğur, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ile eğitimciler katıldı.

İşadamı Cevdet Akınal, Akınal Ayakkabıcılık Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi adıyla Gaziantep’e bir okul daha kazandırılacak. Ayrıca yapılacak nakdi ve taşınmaz bağışlarla Çiğdem Göğüş ile emekli öğretmen Olcay Külah’ın adı da mevcut bir anaokuluna verilecek. Törende bir konuşma yapan Gaziantep Valisi Erdal Ata, hayırseverlerin duyarlılığına değinerek, yapılan bağışların Gaziantep için büyük önem taşıdığına işaret etti.

Mevcut derslik durumuna değinen Vali Ata, “Sınıf mevcutlarını şu an ki haliyle tutmamız için her yıl 750 derslik yapmamız gerekiyor. Nüfus ve göç olayını da dikkate alırsak bu derslik sayısı daha da artar. O nedenle, devlet olarak ve hayırseverlerin katkılarıyla daha fazla derslik yapmak istiyoruz. Arsa sıkıntısı çözülebilirse bu noktada daha hızlı yol alabiliriz. Hayırseverlerimize gösterdikleri kadirşinaslık için şükranlarımı sunuyorum. Maddi durumu iyi olan tüm vatandaşlarımızı az çok demeden eğitime bağış yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Hayırsever Cevdet Akınal ise sektörel eğitimi önemsediklerini belirterek, “ Bu sefer ayakkabı sektörüne eğitim noktasında destek olalım dedik. Bu endüstri meslek lisesinde ayakkabıcılık sektörüne temelden eleman yetiştirilmesi için böyle bir okul yaptırmaya karar verdik. İlimize hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

EMEKLİ ÖĞRETMEN OTURDUĞU EVİ EĞİTİME BAĞIŞLADI

Hayırsever emekli öğretmen Olcay Külah, oturduğu evi vefatının ardından eğitime bağışlayarak büyük bir vefa örneği sergiledi.

Hayırsever emekli öğretmen Olcay Külah ise aha önce yaptığı bağışlardan dolayı yaşama sevincinin arttığını ve yeni bağışlarla çok büyük huzur içinde olduğunu kaydetti. Külah, “Bundan iki yıl önce ilköğretim okuluna adımı vermekle ilk mutluluğumu tatmıştım. Mutluluk yaşamam için beni hayata bağlamıştı. Bu mutluluğuma başka mutluluk katabilmek için bu sefer oturduğum daireyi Milli Eğitime bağışladım. Emekli bir öğretmen olarak ancak bu kadar katkıda bulunabildim.” şeklinde açıklamalara yer verdi. Konuşmaların ardından taraflar protokollere imza attı.
 


CİHAN