Hayri Kozakçıoğlu evinde intihar etti

Eski OHAL Valisi Hayri Kozakçıoğlu, Sarıyer’de intihar etti. Kozakçıoğlu, İstanbul Valiliği de yapmıştı.

Hayri Kozakçıoğlu evinde intihar etti
23 Mayıs 2013 Perşembe 11:11 tarihinde eklendi, 1.747 kez okundu.

 

Hayri Kozakçıoğlu'nun Reşitpaşa Mahallesi, Ayhan Sokak, No 2'deki tripleks villada kalbine tek el ateş ederek intihar ettiği öğrenildi. Villanın orta katındaki olay sırasında Hayri Kozakçıoğlu'nun eşinin de evde bulunduğu belirtildi. Haber verilen polisler olay yerine geldi. Olay yeri inceleme ekipleri villada araştırma yaptı. Hayri Kozakçıoğlu'nun olay sırasında dışarıda bulunan kızı haber alır almaz eve koştu. Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü yakınındaki villa ve çevresinde polis geniş güvenlik önlemi de aldı.
 
ODA KAPISINI KİLİTLEDİ
 
Hayri Kozakçıoğlu'nun cansız bedeni Reşitpaşa Mahallesi, Ayhan Sokak, No 2'deki tripleks villadaki evlerinde bulundu. Eşinin kilitli kapıyı açamayıp polise haber vermesi üzerine olay yerine gelen ekipler çilingir çağırdı. Çilingirin açtığı kapıdan içeri girildiğinde Hayri Kozakçıoğlu'nun cesediyle karşılaşıldı. İlk incelemede Kozakçıoğlu'nun, kapısı kilitli odasında göğsüne sıktığı tek kurşunla yaşamına son verdiği belirlendi. Hayri Kozakçıoğlu'nun silahını ateşlediği zaman henüz belirlenemedi. Eşinin bu sırada evin başka bir odasında bulunduğu ve silah sesini duymadığı belirtildi.
 
POLİS İNCELEME YAPTI
 
Olay yeri inceleme ekipleri villada araştırma yaptı. Hayri Kozakçıoğlu'nun olay sırasında dışarıda bulunan kızı haber alır almaz eve koştu. Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü yakınındaki villa ve çevresinde polis geniş güvenlik önlemi de aldı.
 
Hayri Kozakçıoğlu kimdir?
 
Hayri Kozakçıoğlu, 1938 yılında Manisa İli Alaşehir İlçesi'nde doğdu. İlk ve ortaokulu Alaşehir’de, lise öğrenimini ise İzmir’de yaparak 1955 yılında İzmir Atatürk Lisesi'nden mezun oldu. Yüksek öğrenimini 1955-1959 yılları arasında Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde tamamlayarak aynı yıl İçişleri Bakanlığı'nda Kaymakam adayı olarak göreve başladı. 
 
Çamlıhemşin, Ardeşen, Delice, Çüngüş, Çınar, Kepsut ve Gökçeada (İmroz) ilçelerinde kaymakamlık yaptıktan sonra 1970 yılında Mülkiye Müfettişliği'ne ve daha sonra Başmüfettişliğe atandı. 
 
Güvenlik hizmetleri ile ilgili olarak bir süre yurt dışında inceleme ve araştırma yaptıktan sonra, 1978 yılında Erzurum Valiliği'ne atandı. Daha sonra Vali kadrosu ile 1,5 yıl süre ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevini ifa ederek, 12 Eylül 1980'den sonra Adana Valiliği'ne atandı. Üç yıl süre ile Adana Valiliği ve 3,5 yıl Sakarya Valiliği görevlerinden sonra 12 Ocak 1987 tarihinde Diyarbakır Valiliği görevine başladı. Bu görevi yürütürken 19 Temmuz 1987'de Olağanüstü Hal Bölge Valiliği'ne atandı. 19 Ağustos 1991 tarihinde İstanbul Valiliği'ne atandı ve 1 Kasım 1995 tarihine kadar bu görevde kaldı. 
 
Hayri Kozakçıoğlu, evli ve üç çocuk babasıdır.