Hayrünnisa Gül Köşk'ün mutfağına girdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vaclav Klausova'ya Çankaya Köşkü'nün yenilenen bölümlerini gezdirdi.

Hayrünnisa Gül Köşkün mutfağına girdi
14 Şubat 2012 Salı 17:00 tarihinde eklendi, 2.259 kez okundu.

Alınan bilgiye göre, Çankaya Köşkü'ndeki resmi karşılama töreni ve baş başa görüşmelerde cumhurbaşkanlarına eşlik eden Hayrünnisa Gül ve Livia Klausova, Cumhurbaşkanı Gül ve Çek Cumhurbaşkanı Klaus heyetlerarası görüşmelere geçerken, Çankaya Köşkü'nde yenilenen kabul salonu ve resepsiyon salonlarını gezdi.
    
Türkiye'ye yaptıkları ziyaret çerçevesinde Çankaya Köşkü'ne daha önce de geldiğini ve salonlarda büyük değişiklikler gözlemlediğini belirten Klausova, ''Yenilenen köşkü gezdirebilir misiniz-'' talebinde bulundu. Klausova'nın isteği üzerine gerçekleşen gezi sırasında Hayrünnisa Gül, konuğuna yapılan çalışmaları ve yenilikleri anlattı.
    
Restorasyon çalışmalarına ilgi duyduğunu ve kendi ülkesinde de çeşitli çalışmalara öncülük ettiğini ifade eden Klausova, yapılan değişiklikleri çok beğendiğini ifade etti.
    
Resepsiyon salonunu gezerken, köşk mutfağını da gören bayan Klausova, akşam onurlarına verilecek akşam yemeğinin hazırlık çalışmalarını görünce keyifli anlar yaşandı.