"Hayvanlar bile anladı ama..."

Akil İnsanlar Heyeti Marmara Grubu üyesi ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu dün Ağrı'da yaptığı açıklamada, 'Çözüm sürecini hayvanlar bile anlamış ama bazı insanlar anlamıyor' dedi

Hayvanlar bile anladı ama...
24 Mayıs 2013 Cuma 15:01 tarihinde eklendi.

İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde Genel Başkanı olduğu Memur- Sen yöneticileri ve üyeleriyle toplantı yapan Ahmet Gündoğdu, çözüm süreciyle ilgili açıklamada bulundu. Sürece karşı çıkanları sert dille eleştiren Ahmet Gündoğdu, "Çobanla konuşuyorum dün Ardahan yolunda. Çoban diyor ki 'Başkanım biz bayram ediyoruz. Sığırlarımın bile yüzü güldü' diyor. Nasıl güldü diyorum, 'Yaylalara çıkacaklar' diyor... Şimdi çözüm sürecini hayvanlar bile anlamış ama bazı insanlar anlamıyor" diye konuştu.

 
'İNSANIN IRKINI SEÇME ŞANSI YOK'
 
Memur- Sen yönetici ve üyeleriyle basına kapalı toplantıdan önce kameralar önünde konuşan Ahmet Gündoğdu, insanı ırkından dolayı dışlanmanın, eşit yurttaşlığı da engelleyen 'faşizmin en doruk noktası' olduğunu söyledi. 
 
Ahmet Gündoğdu şunları söyledi: "İlk kez iç dinamiklerin çözüm sürecine dahil olduğu bir gündemi birlikte yaşıyoruz. Biz Memur- Sen olarak, vatandaş olarak sürecin mağduruyuz. 30 yıldır 'arkasında kim var?' diye konuştuğumuz bu sorunun çözümünü, bir daha acı haberin gelmemesini konuşmak ve bunu sağlamaktır. Bugün 119'uncu gün şehit haberi gelmiyor, analar ağlamıyor. Görevimiz bunu 119 bininci güne, milyonlarca güne taşımaktır. Süreci önemsiyorum, karşı koyanları anlamaya çalışıyorum. Bazıları her şeye karşı, bir kısmı çözüme 'Evet' çözene 'Hayır' diyorlar. 30 yıldır öldürüyoruz ve ölüyoruz. Yaşatalım terörist defolup gitsin ama artık siyaset konuşsun. Benim Kürt ve Türk kardeşlerime buradan açık bir çağrım var; Türk kardeşlerim PKK'nın yapmış olduğu katliamların faturasını Kürt kardeşlerime çıkartmayacak, Kürt kardeşlerim de Ergenekon ve JİTEM'in yapmış olduğu katliamları Türk kardeşlerine mal etmeyecek. Başarısız olursak ne olur? Devletin güvenlik görevlileri bıraktıkları yerden devam edecek. Başarılı olursak bu millet kazanır."

DHA