Hayvanlar için acil yardım aracı

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Sokak Hayvanları Tedavi, Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne, 1 adet araç tahsis edildi

Hayvanlar için acil yardım aracı
30 Mayıs 2013 Perşembe 12:45 tarihinde eklendi.

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Sokak Hayvanları Tedavi, Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne, 1 adet araç tahsis edildi. Tahsis edilen 'Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Aracı' ile yaralı hayvanlara acil şekilde ulaşım sağlanacak.

Tahsis edilen araç ile ilk yardım maksadıyla şikâyetlere gidildiğini belirten, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Yönetim Kurulu Üyesi Doktor Damla Şahin, araç ile aynı zamanda aşılama, kısırlaştırma ve besleme çalışmalarının da yapıldığını söyledi.

Şahin, şunları ekledi: "Tahsis edilen aracın tüm bakımları yaptırıldı. Acil ve ihtiyaç durumlarında kullanılacak hale getirildi. Bu araçla Tatvan ilçe sınırları içerisinde çalışmalar yürütülecek. Fakat acil durumlarda gelen talepler üzerine belediye başkanının inisiyatifine dayanarak Bitlis il ve ilçelerine de ulaşabileceğiz. İnsanların, hayvanlar için duyarlı olmalarını ve onlara zarar verilmesine engel olmalarını diliyoruz. Herhangi bir şekilde şiddete maruz kalan veya yaralanan hayvanlarla karşılaşanlar, 7 gün 24 saat hizmet veren 153 nolu telefon aracılığıyla ihbarda bulunabilirler."


CİHAN