Hayvanların bir yıllık otu yandı

Bingöl'ün Karlıova İlçesine bağlı Toklular Köyü'nde, 2 bin hayvanın kışlık yiyeceği olarak toplanan ve istiflenen otlar çıkan yangında bir saat içinde kül olunca, köylüler büyük üzüntü yaşadı.

Hayvanların bir yıllık otu yandı
20 Temmuz 2013 Cumartesi 14:46 tarihinde eklendi.
Karlıova'ya 5 kilometre mesafedek Toklular Köyü'nde bulunan 2 bin hayvanın kışlık beslenme ihtiyacını karşılamak için 2 aydır büyüyen otları biçen köylüler, bunu köy meydanında istifledi. Gece gündüz çalışarak hayvanları için biçtikleri otların etrafına bir de taştan koruma yapan köylüler, bu sabah saatlerinde aniden çıkan yangınla adeta yıkıldı.
 
Belirlenemeyen bir nedenle bir ot kümesinde çıkan yangın, kısa sürede diğer kümelere de sıçradı. Köylüler yangını söndürmede başarılı olamayınca Karlıova Belediyesi'nden yardım istedi. Belediyenin gönderdiği iki itfaiye aracı ve bir vidanjör, yaklaşık bir saat süren ve köylülerinde destek verdiği çalışmayla yangını söndürürken, köylülerin alın teri dökerek kış hayvanlarına vermek için hazırladığı otların büyük kısmı ise kül oldu.
 
KÖYLÜLER FERYAT ETTİ
 
Otlarının yanması karşısında büyük üzüntü yaşayıp göz yaşı döken köylüler, "İki aydır gece gündüz çalışarak büyük emeklerle hayvanlarımıza bu otları topladık. Ancak aniden çıkan yangınla bütün otlar küle döndü. 2 bin hayvanımızın yiyeceği bir anda yok oldu. Kış mevsiminde hayvanlarımızı nasıl besleyeceğiz?" dedi.
 
Köylüler, yangının çocukların otların yanında ateşle oynamasıyla çıkmış olabileceğini belirtti.

DHA