"Hazırlık maçları verimli oldu"

A Milli Takım Teknik Direktör Yardımcısı Hamza Hamzaoğlu, Kuzey İrlanda ve Belarus ile yaptıkları hazırlık maçlarında ortaya koydukları futbolun kendileri açısından verimli olduğunu söyledi.

Hazırlık maçları verimli oldu
20 Kasım 2013 Çarşamba 00:12 tarihinde eklendi.


Belarus’u 2-1 mağlup edilmesinin ardından basın toplantısında maçı değerlendiren Hamzaoğlu, “Golü de bulduk ama yediğimiz golden sonra biraz bocaladık. Rakip biraz daha kendine güvenli oynamaya başladı. Oyun ilk yarıda dengeli gitti.

İkinci yarıda yine biz biraz atak oynamaya çalıştık. Sonunda son dakikada da olsa güzel bir golle bu maçı da kazanmayı başardık. Oynadığımız iki maçta da galip gelmek önemliydi. Bunun yanında kazandığımız çok şey var. Akdeniz’de güzel bir hafta geçirdik. İki maçta da taraftarlar takımımızı çok iyi desteklediler.” dedi.

Milli takımın diğer kazanımlarının 7 yeni futbolcunun ilk defa milli takım forması giymesi olduğunun altını çizen Hamzaoğlu, “Mümkün olduğunca çok arkadaşımızı görme şansını yakaladık. Bu maçlar bizim açımızdan oldukça verimli geçti.

İnşallah bundan sonra A Milli takım kadrosuna çok daha yeni, çok daha yetenekli arkadaşlarımızı dahil edeceğiz ama bugüne kadar hizmet eden arkadaşlarımızdan da azami şeilde faydalanacağız. İnşallah önümüzdei turnuvalara iyi bir şekilde hazırlanacağız.” İfadelerini kullandı.

Konuk takımın golünden sonra futbolcuların demoralize olmasının kendilerini tatmin etmediğini kaydeden Hamzaoğlu, şunları söyledi; “Biz oyun anlayışımızı ne olursa olsun sürdürmeye çalışıyoruz. Sürdürmeye çalışmamız gerekir. Gol yiyebiliriz, bu bizi demoralize etmeli.

Aksine daha da hırslandırmalı, daha da iyi oynamaya çalışmalıyız. Biraz onun üzerinde durabiliriz ama genel olarak baktığımızda birçok arkadaşımızın yeni milli takım formasını giydiğini düşünürsek, bu iki maçta ortaya koyduğumuz performans oyuncu kardeşlerimiz açısından olumlu.”


CİHAN