HDP binasına yapılan saldırı protesto edildi

Gaziantep'te, BDP ve HDP üyeleri ile çeşitli Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, geçen pazar günü İzmir Urla'da HDP binasına yönelik saldırıyı protesto etti.

26 Şubat 2014 Çarşamba 19:06 tarihinde eklendi.
 
Bugün akşam saatlerinde Yeşilsu Parkı'nda toplanan kalabalık, slogan atarak geçen pazar günü İzmir'in Urla İlçesi'ndeki HDP seçim bürosu ile HDP ve BDP bürolarına yönelik saldırıları protesto etti. Kalabalık adına konuşan HDP İl Başkanı Mehmet Karayılan, yapılan saldırıların ırkçı olduğunu belirterek polislerin saldırılar karşısında duyarsız kaldığını iddia etti.

Urla'da HDP seçim bürosu açılışında yaşananların kabul edilemez olduğunu ifade eden Karayılan, "Urla'dan sonra İstanbul Kadıköy'de, İzmir Karşıyaka'da seçim büromuza taş ve sopalarla saldırılmıştır. Gaziantep'te de BDP seçim otobüsü ile Nizip seçim bürosunun camları kırılmıştır. Bütün bu saldırılara polis göz yummuş ve önlenmesi için herhangi bir önlem almamıştır" dedi.
 
Saldırılarla Kürt ve Türk halkının buluşmasının engellenmeye çalışıldığını iddia eden Karayılan, İmralı Cezaevi'ndeki Abdullah Öcalan ile hasta mahkumların serbest bırakılmasını istediklerini de kaydetti.

DHA