HDP'li vekillere soruşturma

DİYARBAKIR merkez Bağlar İlçesi Yeniköy mezarlığında toprağa verilen PKK'lı terörist Seyfettin Oynak'ın cenazesine katıldıkları gerekçesiyle, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve Milletvekili Nursel Aydoğan hakkında Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açıldı.

HDPli vekillere soruşturma
23 Ekim 2016 Pazar 19:32 tarihinde eklendi.
DİYARBAKIR merkez Bağlar İlçesi Yeniköy mezarlığında toprağa verilen PKK'lı terörist Seyfettin Oynak'ın cenazesine katıldıkları gerekçesiyle, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve Milletvekili Nursel Aydoğan hakkında Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açıldı. Aydoğan hakkında dün de yine aynı gerekçe ile başka bir soruşturma açılmıştı.
 
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 17 Ekim tarihinde Siirt ve Batman Jandarma komutanlıklarının ortak operasyonu ile Siirt kırsalında öldürülen PKK'lı terörist Seyfettin Oynak'ın bugün yapılan cenaze törenine katıldıkları gerekçesiyle HDP Grup Başkanvekili İdirs Baluken ile HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan hakkında, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan soruşturma başlattı. Aydoğan hakkında dün de yine aynı gerekçeyle katıldığı bir PKK'lı cenazesi nedeniyle ayrı bir soruşturma açılmıştı.