''HDP'ye bilgi versek, 5 dakika sonra Kandil'e ulaşacaktı''

Başbakan Davutoğlu, terör örgütü PKK operasyonlarıyla ilgili HDP’yi bilgilendirmemelerinin nedenini, “Terör söz konusu olduğunda açık tavır sergilemeyenlerin, mücadele konusunda bilgilendirilme hakları yoktur. Verilen bilgi kaç dakika sonra Kandil’e ulaşacak, bundan dahi emin değilsek nasıl bilgilendirme yapabiliriz?” sözleriyle açıkladı.

HDPye bilgi versek, 5 dakika sonra Kandile ulaşacaktı
30 Temmuz 2015 Perşembe 07:34 tarihinde eklendi.
Başbakan Davutoğlu, terör örgütü PKK operasyonlarıyla ilgili HDP’yi bilgilendirmemelerinin nedenini, “Terör söz konusu olduğunda açık tavır sergilemeyenlerin, mücadele konusunda bilgilendirilme hakları yoktur. Verilen bilgi kaç dakika sonra Kandil’e ulaşacak, bundan dahi emin değilsek nasıl bilgilendirme yapabiliriz?” sözleriyle açıkladı.
 
Davutoğlu, partisinin dünkü Meclis grubunda şu mesajları verdi:
 
 
ZAMANLAMAYA DİKKAT
 
“7 Haziran’dan bu yana birtakım şer odakları harekete geçti. Üç Terör örgütü eşzamanlı olarak harekete geçti, DEAŞ, PKK, DHKP-C demokrasimizi ve milletimizi hedef aldı. Tam biz DEAŞ mücadelemizin nasıl olacağı yönünde planlamalar yaparken, aynı gün PKK harekete geçti. Hani bugün PKK ve DEAŞ savaşıyor diye düşünenler var ya, zamanlamaya dikkat etsinler. Yine aynı gün, Suruç’ta katledilen vatandaşlarımızın nakli esnasında istanbul’da DHKP-C’liler harekete geçti ve sokaklar kendi hâkimiyetleri altındaymışçasına gösteri yapmaya kalkıştılar. Bugün dahi hâlâ barıştan bahsedenler var ya, siyasi görünümlü bazı şahsiyetler, önce bunun hesabını verecekler. Herhangi bir kınama, lanetleme duydunuz mu? Türk demokrasisi tehdit edildiği için ben ilk gün ortak deklarasyon çağrısında bulundum. Çağrımız CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu dışında yanıt bulmadı. HDP’liler, Kandil’den alacakları talimatı bekliyordu. Talimat aldıkları yeri gerektiği zaman gerektiği anda cezalandırırız ve cezalandırmaya kararlıyız.
 
 
MESAJI ALDIK CEVABI GÖNDERDİK
 
PKK etnik istismar üzerinden faaliyet yürütüp Türkiye’nin kültürel fay hatlarını oynatmaya çalışıyor. DHKP-C ise Alevi vatandaşlarımızı istismar etmeye kalkıyor. Bu terör örgütleri, farklı kaynaklardan beslenmekle birlikte hedefleri aynı olan şer odağının maşalarıdır. Biz de üç ayaklı üç hedefe dönük operasyonu başlattık. DEAŞ ve PKK’nın üs, yığınak, depo ve karargâhları başarıyla vuruldu. Mesajı aldık ve mesajın gereğini o odaklara gönderdik. Göndermeye de devam edeceğiz. Nasıl onlar noktasal değil eş zamanlı ve kapsamlı bir saldırıda bulunmuşlarsa, biz de bu operasyonları noktasal operasyon olarak görmüyoruz; eş zamanlı olarak, 3 değil 33 terör örgütü ile de mücadele etmeye kudretimiz yeter.
 
 
SANIK SANDALYESİNDELER
 
Bugün yine ‘gelin barış için konuşalım’ deniyor. Konuşalım, biz barışı her zaman konuştuk. Çözüm sürecini kararlılıkla, hiçbir taviz vermeden sürdüren Ak Parti’dir. Peki siz samimi davrandınız mı? Bir taraftan barış derken, diğer taraftan terör ve silah kullanımı karşısında ortak tavır sergileyebildiniz mi? İkircikli tavırların sonuna gelinmiştir. Herkes tavrını açık ve net ortaya koymak zorundadır. DEAŞ terörünü kınadıkları gibi PKK terörünü de kınayabildikleri gün, biz de onların çağrılarına cevap verir, oturur konuşuruz. Bunları yapmadıkları sürece millet nezdinde de bizim nezdimizde de sanık sandalyesindedirler, hesap verme makamındadırlar. Bilsinler, Türkiye artık bir hafta öncesi konumunda değildir.
 
 
SİLAH BIRAKTIRANA KADAR DEVAM
 
Bu süreç, silahlı unsurlar silahı bırakana, Türkiye’yi terk edene kadar devam edecektir. 121 ülke desteğini ifade etti. Terörle mücadele aynı zamanda bir samimiyet testidir. Bu arada bazı ülkelerden ikircikli ifadeler de geldi, onları da not ettik. Türkiye’nin dostluğu çok kıymetlidir. Hasmane tutum içinde olanlara cevabı net ve katidir.”
 
Hürriyet