Hedef Erdoğan'mış !

17 Aralık darbe girişiminin önde gelen isimlerinden Savcı Celal Kara, kumpas operasyonunda gerçek hedefin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu açıkça itiraf etti. Paralel Örgütün yayın organlarına konuşan Kara, ‘Bence’ diye başladığı cümlelerinde somut hiç bir delil gösteremeden 4 eski bakanı da suçladı.

Hedef Erdoğanmış !
26 Ocak 2015 Pazartesi 08:11 tarihinde eklendi.
17 Aralık 2014 yargı darbesi girişiminin başında bulunan ‘paralel savcı’ Celal Kara, eş zamanlı verdiği röportajlarında itiraf gibi açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından açığa alınan Celal Kara, kumpas soruşturmasında, gerçek hedefin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.
 
17 Aralık yargı darbesi girişimin başında olan eski özel yetkili savcı Celal Kara, geçtiğimiz günlerde HSYK tarafından açığa alınmıştı. Görevini kötüye kullandığı ve soruşturmalarda usulsüzlüklere imza attığı öne sürülen Kara, önce Sözcü’ye, sonra da Gülen örgütüne yakınlığı ile bilinen Bugün gazetesinden Nazlı Ilıcak’a ve Cumhuriyet Gazetesi’nden Can Dündar’a itiraf gibi açıklamalarda bulundu.
 
-Bilal Erdoğan’la ilgisi yoktu
 
O dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Hedef bendim. Oğlum üzerinden bana ulaşacaklardı” açıklamasını yorumlayan Celal Kara, “Bence” diyerek yaptığı açıklamalarıyla dikkat çekti. Kara, “Bizim dosyamızda Bilal Erdoğan ile ilgili bariz bir şey yoktu. Ama Başbakan ile ilgili bir şeyler çıkardı. Bence işin içindeydi Erdoğan” diyerek, asıl hedefin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu, polis fezlekerine nasıl müdahale ettiklerini ve Bilal Erdoğan hakkında her hangi bir delil olmadığını itiraf etti.
 
-1 Numara Erdoğan’dı
 
Savcı Celal Kara, iki kişi arasında geçen konuşmayı kendine göre yorumlayarak “Rıza Sarraf, Abdullah Happani ile görüşmesinde Egemen Bağış’tan bahsederken ‘o beni 1 numaraya ulaştıracak’ diyor. Bağış’ın üzerindeki 1 numara kim olabilir? Başbakan’dır. Başbakanın Sarraf ile doğrudan telefon irtibatı yoktu” iddiasında bulundu. Kumpas iddianamesinde Erdoğan’a yer verdiğini anlatan Celal Kara, bazı şüpheliler arasında yapılan konuşmalara dayanarak ismi geçmediği halde Erdoğan’ın ihtimaller üzerinden hedefe konulduğunu itiraf etti. 
 
-Yüce Divan oyunu
 
Celal Kara’nın açıklamalarında dikkat çeken noktalardan biri de 4 eski Bakanın Yüce Divan’a sevk edilmesinin önünü açmak ve ardından da Bilal Erdoğan’ın yargılanmasını gerçekleştirmek yönündeki itirafı oldu. Dolayısıyla Celal Kara’nın açıklamaları ve sürece bakıldığında 4 eski Bakan’ın Yüce Divan’a sevk aşamasına gelmesinin paralel yapının oyunu olduğu gözler önüne seriliyor. Bilal Erdoğan üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoağan’a uzanacak kumpas planlarının Yüce Divan üzerinden çok önceden hesaplandığı görülüyor. Açıklamalarında somut bir delilden bahsedemeyen Savcı Celal Karar, ‘Bence’ diyerek başladığı cümlelerinde, yasadığı ve montaj olduğu tapeler üzerinden suçlamalar yapmaya çalıştı.
 
-Bir an önce gelsinler istedim
 
17 Aralık sürecinde yaşanan hukuksuzları savunan Celal Kara, 17 Aralık 2013’te görevden alınan Mali Şube Müdür Yakup Saygılı’nın yerine gelen Hakan Sıralı’nın fezlekeyi imzalamadan göndermesiyle ilgili ilginç bir savunma getirdi. Kara, asıl amacının şüphelilerin hemen getirilerek ifadelerini almak olduğunu öne sürdü. Hatırlanacağı üzere o dönem ifade veren birçok şüpheli Celal Kara’nın kendilerine “2 dakikan var ne diyeceksen de” şeklinde baskı yaparak alel acele tutuklamaya sevk ettiklerini söylemişlerdi.
 
Star