Hedefi jokey olmak

Muş Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi olan 15 yaşındaki Semih Şenerman, okul çıkışı, babasının seyis olarak çalıştığı çiftlikte Arap atlarının bakımını yapıyor. Şenerman'ın tek hayali; iyi bir jokey olmak.

12 Ocak 2014 Pazar 09:35 tarihinde eklendi.
 
Dizdaroğlu çiftliğindeki harada yarış atlarının su ve yem ihtiyaçlarını karşılayan Semih Şenerman, 7 yaşından bu yana atlarla ilgilendiğini belirtti. Atları çok sevdiğini ve bu nedenle okuldan artan zamanını çiftlikte geçirdiğini anlatan Semih Şenerman, şöyle dedi:
 
"Çiftlikte 15 at var. Bunlar İstanbul, Ankara, İzmir, Adana'daki yarışlarda koşan atlar. Ben de babamla birlikte o atlarla ilgileniyorum. Atların dilinden çok iyi anlıyorum. Normal atlara biniyorum. Ama bunlara henüz binmedim. Babam bu yıl sindireceğine söz verdi. Amacım iyi bir jokey olmak." 
 
Evli ve 4 çocuk babası Semih Şenerman'ın babası Cihat Şenerman, oğlu Semih'in atları çok sevdiğini anlatırken, "Bıraksam burada onlarla birlikte yatıp- kalkacak. Burada bana çok yardımcı oluyor. Atlarla olan diyalogu çok iyi. Artık yarış atlarına binme zamanı geldi. Yakında kendisine bir sürpriz yapacağım. Umarım çok iyi bir jokey olur" diye konuştu. 

DHA