"Hedefimiz Gaziantep'i kültür başkenti yapmak"

Ak Parti Gaziantep Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, kalkınmanın yerelde başladığını ve artık kentlerin yarıştığını belirterek, "Kentler yarışında önemli bir noktaya geldik. Yeni hedefimiz, 2018'de Gaziantep'i 'Dünya Kültür Başkenti' yapabilmek" dedi.

Hedefimiz Gaziantepi kültür başkenti yapmak
20 Ocak 2014 Pazartesi 19:02 tarihinde eklendi.
 
Fatma Şahin, yazar Ahmet Ümit ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile birlikte Dülük Tabiat Parkı'nı inceledi. Tarihi kalıntıların bulunduğu alanda inceleme yapan Şahin, Kültür İl Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğü yetkililerinden bilgi aldı.

İncelemelerinin ardından açıklama yapan Fatma Şahin, hedeflerinin Gaziantep'i kentler yarışında daha yukarılara taşımak olduğunu söyledi. Şahin, bu konuda herkese iş düştüğünü belirterek, "Gaziantep hepimizin, bu şehrin kalkınması için hepimize düşen işler var. Ahmet Ümit bir marka ve bizim insanımız, benim mahalle uşağım. Bizde kalkınma yerelde başlar, artık kentler yarışıyor.

Tarih, sanayi, ticaret var burada ve bunları sanatla birleştireceğiz. Bunların dördünden korkunç bir zenginlik çıkıyor. Büyük bir kalkınma ön plana çıkıyor. Kentler yarışında önemli bir noktaya geldik. Bize düşen onu yukarıya taşımak. Yeni hedefimiz, 2018'de Gaziantep'i 'Dünya Kültür Başkenti' yapabilmek. Önümüzde 4 yıllık bir süre var. Bizim hiç bir eksiğimiz yok ve fazlamız var" diye konuştu.
 
AHMET ÜMİT: GAZİANTEP'İ ANLATAN ROMAN YAZACAĞIM
 
Yazar Ahmet Ümit ise Gaziantep'te ciddi bir potansiyel olduğunu ve bu potansiyelin kullanıldığı zaman kentin dünya şehri olabileceğini söyledi. Ümit, Gaziantep'i anlatan bir roman yazacağını da ifade ederek, "Gaziantep'in var olan potansiyelini ve ne yazık ki; bu güne kadar kullanmadığımız var olan potansiyelini kullanarak, Gaziantep'i bir marka şehir ve dünya şehri yapmak.

Bu noktada bizim dayanacağımız bazı noktalar var ve bu öğelerin başında tarih geliyor. Gaziantep'in tarihi binlerce yıla ulaşıyor. Elimde şuanda bir romanım var, İttihat-ı terakki dönemini, Osmanlı'nın son dönemini anlatan bir roman. Bu romanı bitirdikten sonra Gaziantep'i anlatan bir roman yazacağım. Bu roman Gaziantep'in bu tarihini içine alan bir roman olacak" dedi.

DHA