"Hedefimiz kupada final oynamak"

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, sürekli oynadıkları zorlu bir süreçten başarıyla çıktıklarını, hedeflerinin kupada final oynamak olduğunu söyledi.

Hedefimiz kupada final oynamak
05 Şubat 2014 Çarşamba 22:24 tarihinde eklendi.


Ziraat Türkiye Kupası B Grubu 5. maçında Medical Park Antalyaspor kendi sahasında Elağızspor'u konuk etti. Karşılaşma Medical Park Antalyaspor'un 2-1 üstünlüğü ile sona erdi. Karşılaşmanın ardından maçı değerlendiren Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, konuşmasına oyuncularını kutlayarak başladı. Yedinci maçlarını oynadıklarını belirten Aybaba, şöyle konuştu:

"Haftaiçi haftasonu devamlı oynuyoruz. İyi mücadele ettiler. Çeşitli şehirlere gittikler farklı iklimlerde oynadılar. Zor bir süreç ama içinden başarıyla çıktık. Bizim hedefimiz belli kupada final oynamak istiyoruz. Düşüncelerimiz sahaya yansıttıklarımız herşeyimiz bu yönde. O nedenle bu maç bizi yukarıya doğru itti. Özellikle sahamızda bir maç kazanmakta iyi. Önümüzdeki maça bakıp bir strateji belirleyeceğiz."

Kırmızı beyazlı ekibin başarılı oyuncularından Emre Güngör de, maçın kendileri için iyi başladığını, ancak gol yedikten sonra biraz sıkıntıya girdiklerini söyledi. Önemli olanın galip bitirmek olduğunu belirten Güngör, "Kupada gruptan çıkmayı garantiledik çok mutluyuz. Buraya kadar çok iyi mücadele ettik. İnşallah böyle devam edip kupayı Antalya'ya getirmek istiyoruz. Bütün hedef bu." dedi.

Kırmızı beyazlı kafilenin yeni transferi Köksal, kendileri için zor bir maç olduğunu, önemli olanın burada guruptan çıkmayı garantilemek olduğunu kaydetti. Maça iyi başladıklarını söyleyen Güngör, "Golü bulduk. İkinci yarının başında bulduğumuz golle daha da rahatladık. Yediğimiz gol bizi biraz paniğe sevk etti. Artık yarı finaldeyiz. Yarı finalde de elimizden gelenin en iyisini yapıp final kupa neden olmasın. İnşallah buraya getirmeye çalışacağız." ifadelerini kullandı.

"BARIŞ HOCAMIZ ÖNEMLİ BİRŞEY OLMADIĞINI SÖYLEDİ"

Elağızspor Teknik Direktör Yardımcısı İrfan Saraloğlu da maçı iki aşamada değerlendirdi. İlk olarak pozisyon ve oyun olarak karşılaşmayı değerlendiren Saraloğlu, "Maçın ilk pozisyonunu biz yakaladık maç dengeli giderken. Oyuncumuzun tercihi golü getirmedi.

Belki kafayla vurmayı düşünseydi 1-0 öne geçecektik. Fakat olmadı. Sonra defansif bir hatadan Semih Şentürk'e fırsat verdik. Herkesin takdir ettiği bir golcü. Fırsatı verirseniz ona gol yapması çok kolay. İlk yarı 1-0 geri de kapattı. İkinci yarının hemen başında gol yedik. Oyunun biraz toparladık. Attığımız golle. Yakaladığımız pozisyonları değerlendirebilseydik 2-2'yi yakalayıp finalin kapısını büyük ölçüde biz açmış olacaktık." dedi.

Karşılaşmanın son dakikalarında Teknik Direktörü Okan Buruk'un sarı kart görmesini de değerlendiren Saraloğlu, "Biz Türk futboluna kazandırabileceğimiz oyuncular var mı? diye kadromuzda ona bakıyoruz, onlara şans veriyoruz. Fakat iki sarı kart gördü. Ve oyundan atıldı bizi üzen birinci bölümdü. Hocamız itiraz edince oyundan atılmasına neden oldu. Barış hocamızla maç sonunda konuştuğumuzda ciddi bir durumun olmadığını söyledi. Umarım raporunu da söyledikleriyle örtüşür." şeklinde konuştu.

Elağızsporlu oyuncu Özgür Özkaya da, maça iyi başladıklarını, şansız bir gol yediklerini söyledi. İkinci yarı başında da talihsiz bir gol yediklerini belirten Özkaya, "Oyun anlamında istediklerimizi yansıttık. 2-1'den sonra mücadele gücümüz biraz daha arttı. Bu maçı unutup bence Kayserispor maçına odaklanmamız gerekiyor. Umarım lig maçını kazanıp Elağızspor üst sıralara çıkarmak için uğraşacağız." dedi.

Ali Gökdemir de, maça iyi başladıklarını söyledi. Şuanda kupanın o kadar önemli olmadığını belirten Gökdemir, lige bakmaları gerektiğini ve Kayserispor'dan üç puan almak istediklerini kaydetti.


CİHAN