"Hedefimiz, takımımıza şampiyon olarak tur attırmak"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, bu sene hedeflerinin Beşiktaş takımına kendi statlarında şampiyon olarak tur attırmak olduğunu söyledi.

Hedefimiz, takımımıza şampiyon olarak tur attırmak
15 Kasım 2014 Cumartesi 13:13 tarihinde eklendi.

İstanbul’da yapılan 2014 Olağan 4. Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, kulübün borçlanma sebeplerinden, stat inşaatından ve gündeme ilişkin konulara kadar değişik konularda bilgiler verdi.

Başkan Fikret Orman, "Borç artıyor hepiniz endişeleniyorsunuz. Ve endişelenmelisiniz. Beşiktaş’ın borcuna bizim ve arkadaşlarımızın geldiği aydan sonra bakmak lazım. Biz gelmeden önce kulübün içinde bulunduğu durum çok daha kötüydü. Bazı kalemler davalar sonuçlanmamasına karşın ve stat için belli şirketlere verdiğimiz için avansları da hesaplayarak böyle bir büyük borç çıktı." diyerek şunları söyledi:

"Gelirimizin büyük bir kısmı temlik edilmiş vaziyette. 80-90 milyon dolarlık bir gelirle dönmeye çalışsanız bile, faizlere gidecek olan bir meblağ var. Demek ki bu gelirle borçlarımızı ödemek mümkün değil. Biz de kulübü mali anlamda biraz ufalttık. Bunun için de taraftarlarımızdan tepkiler aldık. Hem borcu aşağı indireceksiniz, hem de yatırım yapacaksınız öyle bir şey yok. Bizim dinimizde güzel temennilerden sonra amin demek lazım. Bizim yaptığımız güzel işlere de amin demek lazım." diye konuştu.

BİZLER OKUS POKUSLA İŞ YAPMIYORUZ. ADAY OLACAK SİHİRBAZ VARSA BUYURSUN ADAY OLSUN

Başkan Fikret Orman, stat yapmanın zor olduğunu ve bu sene hedeflerinin şampiyon olmak olduğunu söyledi. Orman ayrıca bu kadar sıkıntılar içerisinde bir aday varsa sihirbaz varsa "Buyursun aday olsun." ifadesi kullandı.

Beşiktaş yönetimi olarak yaptıkları stadın önemine de vurgu yapan Başkan Orman, "Şimdi bu statları devlet bile yapamıyor. Konya stat yapımı bile 4 sene sürmüş. Biz 29 Aralık'ta stat yapımına başladık ve finanse ediyoruz. Borçlandı diyorlar. Devlet yapmıyor neyle yapacaktık. Biz okus - pokusla iş yapmıyoruz. Stadyumumuzu borçlanarak yapıyoruz, buna mecburuz. Statta 17 milyon dolarlık koltuğumuz kaldı. Kredi almadan borçlanmadan stadı yapacak olan varsa, 2016’da varsa böyle bir sihirbaz, aday olmasını bekliyorum." diyerek, şöyle devam etti:

"3 tane projemiz var stadı bitirmek için. Borçlanmadan bir finansman model için çalışıyoruz. Lig bitmeden stada geçmek istiyoruz. Heyecanlanıyorum. Stadın büyük ağırlığı temelindeydi ve biz bunu şu an bitirdik. Önümüzdeki mali genel kurulda stadımız bitmiş olarak arkadaşlarımla sizin karşınıza çıkmak istiyorum. Bu sene Gökhan Töre ile Motta hariç 2 yabancı 1 yerli oyuncu almışız.

Demba Ba, Sosa ve Cenk Tosun. Artık yüksek adetli transferlere ihtiyaç olmayacaktır. Eski sistem gibi transferler olmayacaktır. Kılı kırk yararak çalışıyoruz. 2 rakibimizde bakıyorlar ki biz doğru yapıyoruz. Bizim stratejimize dönüyorlar. Biz sizin güven oyunuzla buraya geldik. Bize güvenin. Siz endişeleniyosunuz haklısınız ama inanın biz 2 kat daha fazla endişeleniyoruz. Bu sene birinci hedefimiz Beşiktaş takımına kendi stadında şampiyon olarak tur attırmaktır."

Bu arada Başkan Fikret Orman, stadın Aralık ayı sonu itibari ile kaba inşaatının bitmiş olacağını da sözlerine ekledi.

BİZİ 3 TEMMUZ SÜRECİNE ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman divan kurulu üyelerine son olarak, birilerinin kendilerini 3 Temmuz süreci konularına çekmek istediğini söyledi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın dün yaptığı toplantıda gündeme getirdiği 3 Temmuz 2011 süreci, şike olayları ve eski yönetici Serdal Adalı'nın ismini gündeme getirmesine de cevap veren Orman, "Beşiktaş’ın kimseye hesap vermek gibi bir durumu yoktur. Şike olayında bizi konu mankeni gibi olaya çekmeye çalışıyorlar. Serdal Adalı konularını açıyorlar. Düşünün Sayın Adalı’nın bir tane tapesi yoktur. Biz kendisini de savunduk. Merak etmeyin sizlerin yüzünü kara çıkartacak hiçbir şeyin içerisinde de olmayız." diye konuştu.


CİHAN