"Hedefimizden uzak değiliz"

Bursaspor Teknik Direktörü Cristoph Daum, takım olarak hedefledikleri noktadan uzakta olmadıklarının söyledi

Hedefimizden uzak değiliz
20 Mart 2014 Perşembe 16:38 tarihinde eklendi.

Cumartesi günü oynanacak Torku Konyaspor karşılaşması öncesinde Özlüce Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Alman teknik adam, gelecek için umutlu konuştu.

    Torku Konyaspor maçında futbolcularından farklı reaksiyon beklediğini belirten Daum, “Profesyonel futbolculukta 1 kural vardır ki o çok önemlidir. Futbolcu sahada takımı için herşeyini ortaya koymalıdır. Biz Kayserispor maçında bunu yapamadık. Fikstürü ve puan sıralamasındaki yerine baktığımızda hedefimizden pek uzak değiliz. Yenilgiye karşın hedefe ulaşabilmek bizim ayaklarımızda. Sahada her şeyimizi ortaya koyabilirsek sonuca ulaşabiliriz. Bunun içinde futbolcularımızın sahada arkadaşının açığını kapatıp, daha fazla mücadele etmesi şart. Golü yedikten sonra olumsuzluk olmadan mücadele etmek çok önemli.” dedi.

    Türkiye’de uzun süredir çalıştığına dikkat çeken tecrübeli hoca, “Taraftarlarımızı çok iyi anlıyorum. Taraftarlarımız iyi mücadele ettiğimizi görürse yenilsek bize destek verir. Futbolcuların sahada her şeyi yaptığını gördüğünde yenilgiyi kabullenir ve sizi yenilseniz de alkışlar. Baktığınızda taraftarlarımız, bunu yaparsak, mücadele edersek bizim yanımızda olurdu. Bunları sahaya yansıtmamız gerekiyor.” diye konuştu.

    Bir takımın başarılı olabilmesi için toplu hareket etmesi, takım olması şart diyen Daum, şöyle devam etti:
    “Bunun için Zidane’nın Şampiyonlar Ligi’nde attığı çok önemli bir gol sonrası söylediği ‘gol güzeldi ama diğer iki golü hazırlamak daha güzeldi’ demesi bence takım oyununun ne denli önemli olduğunu ortaya koyuyordu. Artık ben değil biz deyip sahaya çıkıp oynamak gerekiyor. Takım olarak bunu yapmazsanız gerçekten çok zor. Golü on kişi hazırlar 1 kişi atar. Bunu kabul etmek gerekiyor.”

    Futbolcularıyla sık sık toplantılar yaparak oynayacakları takımları analiz ettiğini belirten başarılı taktisyen, şunları kaydetti:
    “Rakibimizin kadrosu kaliteli görülebilir. Takım ruhu ile mücadele ederseniz bu sorunu çözebilirisiniz diye uyarıyorum. Çok koşup mücadele ettiğinizde rakibin kaliteli ayaklarının önüne geçebilirsiniz diye uyarıyorum. Takım ruhu mutlaka olmalı. Önümüzdeki Torku Konyaspor maçında hedefe gitmemiz yüzde 100 değil, yüzde 110 ortaya koymamız gerekiyor. Biz onlardan iyiyiz. İstikrarı yakalamak için ilk adımı Konya maçında atmamız gerekiyor.”

    Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Daum, “Meslekte 20 yılımı geride bıraktım. Mentör ile çalışan ilk teknik adam benim. Ancak onların çok uzun zamana ihtiyacı oluyor. Birde futbolcuların her şeye onlara doğru olarak anlatması gerekiyor. Bu da her zaman olmuyor.” ifadesini kullandı.

    Bir gazetecinin "Frey-Harun tercihini yaparken zorlandınız mı?” sorusuna ise Alman hoca, şu cevabı verdi: “Analiz bakımında, kalite bakımından ortaya farklı veriler çıkıyor. Bunlar önemlidir. Yumuşak faktörler vardır. Bunlarda da çok farklılıklar ortaya çıkıyor, tecrübe gibi. Hata yapmama adına yardımcılarımızla konuşuyoruz. Sonuçta ben karar veriyorum. En objektifini yapmamız gerekiyor. Frey kötü performans göstermemişti, ben Harun’u oynattım.”

    Ligin ikinci yarısını analizini yapan Daum, sözlerini şöyle tamamladı: “Devre arası 9 yeni oyuncu geldi. Hazırlık süresi 5 gündü. Kupa maçları vardı. Takımı nasıl hazırlanacaksınız. Ben hiçbir zaman bunun arkasına saklanmadım. Geriye baktığımızda istikrarı yakalamak için süreçten geçtik. Ama Sivasspor ve Eskişehirspor maçlarını çok iyi oynadık. Ama Medical Park Antalyaspor maçı sıkıntılı geçti. Takım olarak üst üste üç maç hiçbir zaman rahat olamadık. Bu kulübe istikrar gelmesini istiyorum. İnişli çıkışlı değil, istikrarlı grafik istiyorum.”


CİHAN